Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 19/02

Μόνο τρεις νέες προβολές θα έχουμε αυτή την βδομάδα στους ελληνικούς κινηματογράφους.  Το Διαζύγιο: Η Δίκη της Βίβιαν Αμσάλεμ από το Ισραήλ, η επίσημη υποψηφιότητα της χώρας για τα Όσκαρ, ο Ελεύθερος Σκοπευτής η ταινία του Κλιντ Ίστγουντ που απέσπασε έξι υποψηφιότητες για Όσκαρ και τέλος μια ταινία για μικρούς και μεγάλους ο Μπομπ Σφουγγαράκης: Έξω απ’ τα νερά του. 

Το Διαζύγιο: Η Δίκη της Βίβιαν Αμσάλεμ

Η Βιβιάν Αμσαλέμ βρίσκεται σε διάσταση με τον σύζυγό της, ο οποίος δεν δέχεται παρ’ όλα αυτά να της δώσει διαζύγιο. Καθώς ο θρησκευτικός νόμος απαιτεί σε αυτές της περιπτώσεις τη συναίνεση του συζύγου, το δικαστήριο των ραβίνων αδυνατεί για χρόνια να βρει λύση. Η Βίβιαν όμως επιμένει, σε ένα γυρισμένο εξ ολοκλήρου στη δικαστική αίθουσα καταγγελτικό δράμα, το οποίο διαθέτει χιούμορ και αφηγηματική σπιρτάδα. Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Κανών και υποψηφιότητα για ξενόγλωσση Χρυσή Σφαίρα.

11

Ελεύθερος Σκοπευτής

Δυο επαγγελματίες σκοπευτές, ο ένας βετεράνος στρατιωτικός και ο άλλος Ολυμπιονίκης στη σκοποβολή, συμμετέχουν σε μια ριψοκίνδυνη αποστολή στη ζούγκλα του Παναμά. Ο Ίστγουντ μιλά για την στρατιωτική παράνοια του ήρωα που δεν μπορεί να βγάλει από το μυαλό του τον πόλεμο, ακόμα και όταν βρίσκεται με την οικογένειά του. Και όμως. Στο τέλος ηρωοποιεί τον χαρακτήρα, αφήνοντας τα όποια ηθικά διλήμματα στην άκρη.

9

Μπομπ Σφουγγαράκης: Έξω απ’ τα νερά του

Εκμεταλλευόμενο τη μυστική συνταγή του καβουροπάτι, το φαστφουντάδικο του κύριου Καβούρη κάνει χρυσές δουλειές στον Βυθό του Μπικίνι. Όταν όμως ο ραδιούργος Πλαγκτόν επιχειρήσει να κλέψει τη συνταγή και εκείνη χαθεί, ο Μπομπ Σφουγγαράκης θα ξεκινήσει ένα ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο για να σώσει τον υποβρύχιο κόσμο του. Animation (το καλύτερο, διασκεδαστικότερο μέρος) και αδέξιο live action συνδυάζονται σε ένα πανέξυπνο, σατιρικό, αλλά άνισο οικογενειακό θέαμα.

12