Πρόβλημα στην καταβολή συντάξεων από το 2018

Μεγάλο πρόβλημα στην καταβολή των συντάξεων θα παρουσιαστεί από το 2018, προειδοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς σε ραδιοφωνική του συνέντευξη το πρωί της Πέμπτης (19/02). Ο κ. Ρωμανιάς ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στην καταβολή τβν συντάξεων για τα έτη 2015, 2016 και 2017.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό BHMA FM ο κ. Ρωμανιάς σημείωσε ότι «με το PSI τα αποθεματικά που είχαν τα ταμεία εξαφανίστηκαν και μάλιστα αυτή τη στιγμή ελάχιστα ταμεία έχουν αποθεματικά. Τα περισσότερα δεν έχουν τίποτα» και συμπλήρωσε λέγοντας ότι «μετά από τέσσερα με πέντε χρόνια και αν θέλετε να πάμε και στο μέλλον τα παιδιά και τα εγγόνια μας δεν θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν σύνταξη. Χρειάζεται μια εξ’ υπαρχής αναδημιουργία, ανάταξη του συνταξιοδοτικού συστήματος για το μέλλον».

Κληθείς να εξηγήσει την πρόταση που αποκάλυψε η “Ημερησία” για γενναίες συντάξεις με παρακράτηση φόρου και όχι εισφορές, ο κ. Ρωμανιάς υποστήριξε ότι δεν είναι νέα πρόταση καθώς την έχει καταθέσει στα πλαίσια του κοινωνικού διαλόγου το 2009 και δεν έχει τεθεί στο κυβερνητικό επίπεδο.