A Dio Maestro: Αυλαία για τον θρυλικό συνθέτη Ennio Morricone - «Έσβησε» στα 92 του (Videos)

Στα 92 του, χρόνια έφυγε από την ζωή ο θρυλικός Ιταλός συνθέτης Ένιο Μορρικόνε, όπως μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Ο Ennio Morricone, γεννηθείς στις 10 Νοεμβρίου του 1928, ήταν Ιταλός συνθέτης, ενορχηστρωτής, μαέστρος και πρώην τρομπετίστας, ο οποίος είχε γράψει μουσική για περισσότερες από 500 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, καθώς και σύγχρονα έργα κλασσικής μουσικής.

Ε ora… Sillencio…

Lifestyle - Ιταλία: "Εφυγε" ο μετρ των soundtrack Ennio Morricone ...

Και τώρα… σιωπή… Πριν από λίγες μέρες ο διεθνούς φήμης «Maestro» είχε υποστεί κάταγμα στον μηρό από πτώση που δυστυχώς αποδείχθηκε μοιραία, καθώς χθες τη νύχτα άφησε την τελευταία του πνοή σε κλινική της Ρώμης, την “Αιώνια πόλη”, η οποία ήταν και η γενέτειρά του.

Ο Έννιο Μορρικόνε είχε σπουδάσει στην Ιταλική πρωτεύουσα και συγκεκριμένα στο Ωδείο Santa Cecilia, (η Αγία πραστάτιδα της μουσικής), στη Ρώμη και συνέθεσε  μουσική για περισσότερες από 500 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, καθώς και πλήθος σύγχρονων μουσικών έργων.

Πέθανε ο σπουδαίος Ιταλός συνθέτης Ennio Morricone

Η καριέρα του περιελάμβανε ένα ευρύ φάσμα συνθετικών ειδών, που τον καθιστούν έναν από τους πιο ευπροσάρμοστους, παραγωγικούς και σημαντικούς συνθέτες soundtrack όλων των εποχών.

Το Soundtrack από την Malena:

Η μουσική του Μορρικόνε έχει χρησιμοποιηθεί σε περισσότερες από 60 βραβευμένες ταινίες, έχοντας πραγματικά γράψει ιστορία.

Απολαύστε μία ανθολογία εμβληματικών έργων, του θρυλικού συνθέτη Ennio Morricone, στο ακόλουθο Video:

Ως νεαρός διευθυντής της RCA, βοήθησε επίσης στη διαμόρφωση του ιταλικού στιλ των τραγουδιών της δεκαετίας του 1960 με επιτυχίες όπως το «Sapore di sale», το «Se telefonando» και τα χιτ του Edoardo Vianello.

Από το τέλος της δεκαετίας του 1970 ο Μορρικόνε διακρίθηκε στο Χόλιγουντ, συνθέτοντας μουσική για Αμερικανούς σκηνοθέτες, όπως οι Τζον Κάρπεντερ, Μπράιαν ντε Πάλμα, Μπάρι Λέβινσον, Μάικ Νίκολς και Όλιβερ Στόουν.

Ο Έννιο Μορρικόνε συνέθεσε μουσική για αρκετές ταινίες που κέρδισαν Όσκαρ, όπως τα Days of Heaven, The Mission, Οι Αδιάφθοροι, Cinema Paradiso και Bugsy. Ο Μορικόνε συνεργάστηκε επίσης με τον Ιταλό σκηνοθέτη Τζουζέπε Τορνατόρε.

Στον 21ο αιώνα, η μουσική του Μορικόνε ξαναχρησιμοποιήθηκε στην τηλεόραση και σε ταινίες όπως αυτές του Κουέντιν Ταραντίνο: Kill Bill (2003), Death Proof (2007), Άδωξοι Μπάσταρδη (2009) και Django: Ο Τιμωρός (2012).

Ακούστε την συγκλονιστική μουσική του για την αγαπημένη ταινία του Τζιουζέπε Τορνατόρε, Cinema Paradiso:

Το 2007 η Ακαδημία Κινηματογράφου, απένειμε στον  Έννιο Μορρικόνε το τιμητικό Όσκαρ «για τη μαγευτική και πολυπρόσωπη συνεισφορά του στην τέχνη της μουσικής για ταινίες».

Πέθανε ο διάσημος συνθέτης Ennio Morricone - zarpanews.gr

Ο ίδιος είχε προταθεί για άλλα πέντε Όσκαρ την περίοδο 1979-2001, ενώ είχε επίσης κερδίσει το Όσκαρ Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής το 2016 για τη μουσική επένδυση της ταινίας Hatefull 8.

Ακούστε τη μουσική του, για την εν λόγω ταινία:

O Έννιο Μορρικόνε είχε κερδίσει, επίσης, τρία βραβεία Γκράμι, τρεις Χρυσές Σφαίρες, έξι BAFTA, δύο Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου και έναν τιμητικό Χρυσό Λέοντα.