"Στοίχημα" για τη Βενετία, η διεξαγωγή του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ τον Σεπτέμβριο

Το πρώτο πολιτιστικό γεγονός, που θα πραγματοποιηθεί στην Βενετία, την μοναδικής ομορφιάς πόλης της γειτονικής Ιταλίας, που τόσο άγρια δοκιμάστηκε από την Πανδημία του νέου κορωνοϊού, είναι το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βενετίας.

Το φεστιβάλ του Χρυσού Φοίνικα, θα διεξαχθεί κανονικά, όπως είναι προγραμματισμένο στις αρχές Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε χθες, Κυριακή, ο Λούκα Τζάια, ο κυβερνήτης της περιφέρειας στην οποία ανήκει η ιταλική πόλη, καθώς η διάδοση του νέου κορωνοϊού, δείχνει σταθερά, ότι επιβραδύνεται στην Ιταλία.

Το Φεστιβάλ της Βενετίας οργανώνεται από την εταιρεία Biennale di Venezia και είναι το παλαιότερο κινηματογραφικό φεστιβάλ, στον κόσμο. Τον Ιανουάριο ανακοινώθηκε πως πρόεδρος του φετινού, 77ου Φεστιβάλ της Βενετίας θα είναι η Κέιτ Μπλάνσετ.

Εξαιτίας των lockdowns που επιβλήθηκαν στην κινηματογραφική βιομηχανία σ’ όλο τον κόσμο για να περιοριστεί η διάδοση του ιού, στο φεστιβάλ θα λάβουν μέρος πιθανόν λιγότερες παραγωγές, δήλωσε ο Τζάια, ο οποίος είναι επίσης μέλος του συμβουλίου της Μπιενάλε της Βενετίας.

Το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών, το μεγαλύτερο στον κόσμο, υποχρεώθηκε να αναβάλει τη φετινή διεξαγωγή του τον Μάιο εξαιτίας της επιδημίας της Covid-19.

Υπενθυμίζεται, ότι η Ιταλία σχεδιάζει να άρει όλους τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς από τις 3 Ιουνίου και οι ταξιδιώτες από τις χώρες της ΕΕ θα μπορούν και πάλι να εισέρχονται στη χώρα, χωρίς να τεθούν σε καραντίνα.