Πενήντα χρόνια Scorpions

Δεν θα υπήρχε καλύτερος τρόπος να γιορτάσουν μισό αιώνα επί σκηνής, οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού Scorpions, από το να μας χαρίσουν ένα ολοκαίνουργιο άλμπουμ και φυσικά μια Παγκόσμια περιοδεία.

Αν και είχαν ενημερώσει το 2010, πως βάζουν τίτλους τέλους, εντέλει στις 20 Φεβρουαρίου, κυκλοφορούν τη νέα τους, (και λογικά τελευταία), δισκογραφική δουλειά και σίγουρα αυτή η είδηση χαροποίησε, ιδιαίτερα, το κοινό της Rock μουσικής σκηνής.

Το νέο άλμπουμ με τον τίτλο Return to Forever είναι άκρως εντυπωσιακό για τους λάτρεις της Hard Rock μουσικής σκηνής, η οποία περιέχει τραγούδια γραμμένα στις αρχές της δεκαετίας του 1980, κάπου μεταξύ του άλμπουμ Blackout (1982) και του Love at First Sting (1984).

Θυμίζει κάτι από τα παλιά, με μελωδίες που αγγίζουν την δεκαετία του ’80, τότε που οι κιθάρες είχαν την τιμητική τους, με τα εντυπωσιακά ριφς του Rudolf Schenker και του Matthias Jabs να συνοδεύουν στίχους ερωτικούς, κοινωνικοπολιτικούς και γενικότερα ότι απασχολεί και ότι αντιπροσωπεύει το Rock. Η ερμηνεία του Klaus Meine, είναι και πάλι εκπληκτική με τα φωνητικά του να παραμένουν αναλλοίωτα στο χρόνο, το πάθος του να εκφράζεται σε κάθε στίχο.

Οι δύσκολες προσωπικές στιγμές που πέρασε ο ντράμερ τους, James Kottak, στη νέα δισκογραφική δουλειά δεν φαίνονται σε κανένα σημείο, αφού ο Kottak συνεχίζει να εντυπωσιάζει. Ο μπασίστας τους Paweł Mąciwoda, (2003)αν και νέος στο συγκρότημα, αποδεικνύει περίτρανα, πως το νέο αίμα σε ένα συγκρότημα βοηθάει στην εξέλιξη και στην ανανέωση των ήχων.

Λάτρεις ή μη της Hard Rock, η επαναφορά τέτοιων μελωδιών το 2015, είναι η καλύτερη απόδειξη πως η σκηνή είναι εδώ, αντέχει και δημιουργεί ακόμα και παρά τις δυσκολίες που έχει περάσει όλα αυτά τα χρόνια μπορεί και θα έχει μέλλον.