"H χρονιά της κατσίκας" στην Αθήνα

Το 2015 είναι για τους Κινέζους η χρονιά της κατσίκας ή του προβάτου. Είναι το σύμβολο της ηρεμίας και της γαλήνης.

Το Ινστιτούτο “Κομφούκιος” διοργάνωσε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας την ετήσια γιορτή για την έλευση της νέας χρονιάς, η οποία φέτος είναι στις 19 Φεβρουαρίου.

song1

Έλληνες φοιτητές – και όχι μόνο – που μαθαίνουν Κινέζικα τραγούδησαν και χόρεψαν, ενώ όσοι είχαν την ευκαιρία να ζήσουν για λίγο στην Κίνα, μίλησαν για την εμπειρία τους, καλώντας κι άλλους να μην κάνουν πίσω στην πρόκληση μιας διαφορετικής κουλτούρας.

Ο Κινέζος Πρέσβης στην Αθήνα, Ζόου Σιαολί
Ο Κινέζος Πρέσβης στην Αθήνα, Ζόου Σιαολί

Ο Κινέζος Πρέσβης στην Ελλάδα, Ζόου Σιαολί, ζήτησε από τους καλεσμένους να θυμηθούν σημαντικές επισκέψεις και συνεργασίες μεταξύ των δύο χωρών και χάρισε λούτρινα κατσικάκια σε όσους απάντησαν σωστά.

“Φέτος είναι η χρονιά της κατσίκας. Η κατσίκα είναι το σύμβολο της ειρήνης, του πλούτου και της ανάπτυξης. Ελπίζω η νέα χρονιά να φέρει όλα αυτά σε Κίνα και Ελλάδα” είπε ο κ. Ζόου.

Κάθε χρόνο το Ινστιτούτο “Κομφούκιος” καλεί Έλληνες και Κινέζους να γιορτάσουν μαζί το φεστιβάλ της Άνοιξης (Spring Festival) φέρνοντας κοντά τους δύο λαούς.

 

 

Το κύπελλο για το πρώτο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Ελλάδας-Κίνας
Το κύπελλο για το πρώτο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Ελλάδας-Κίνας

Ο “Κομφούκιος” λειτουργεί σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών προσφέροντας μαθήματα κινεζικών σε φοιτητές, αλλά και εργαζόμενους που επιδιώκουν να έρθουν πιο κοντά με την Κίνα.

 

 

 

 

 

 

 

 

image2 image1 image3