Σακελλαρίδης: Το απόγευμα η ανακοίνωση του ονόματος για ΠτΔ

Σε συμφωνία με τους εταίρους έχει έλθει η κυβέρνηση ώστε να υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα πάγια προβλήματα της χώρας, δήλωσε το πρωί της Κυριακής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

“Δεν είναι πείσμα η στάση μας στη διαπραγμάτευση, είναι κάτι απόλυτα ορθολογικό”, τόνισε ο κ. Σακελλαρίδης μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

Ο κύριος Σακελλαρίδης χαρακτήρισε ως «πρώτη νίκη» του ΣΥΡΙΖΑ το ότι έθεσε «την ατζέντα για να ξεκινήσει ο διάλογος σε πανευρωπαικό επίπεδο», ενώ εκτίμησε ότι «έχει ήδη σχηματοποιηθεί μια ομάδα ισχυρών κρατών που βλέπει θετικά την ελληνική στάση παρά τις αντιδράσεις που υπάρχουν όπως φάνηκε στο Eurogroup».

Να είναι σίγουρος ο λαός οτι η κυβέρνηση θα υπερασπιστεί και αύριο τα συμφέροντα του λαού και των ευρωπαίων πολιτών, καθώς η ελληνική κυβέρνηση κάνει τα πάντα για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία, πρόσθεσε.

Σχετικά με την ανακοίνωση του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας, ανέφερε πως το όνομα δεν έχει κλείσει ακόμα, αλλά ότι αυτό αναμένεται να γίνει σήμερα Κυριακή και να ανακοινωθεί αργά το απόγευμα.

Όσον αφορά στις επαναπροσλήψεις των απολυμένων στο δημόσιο, ο κύριος Σακελλαρίδης ανέφερε συγκεκριμένα πως με την απόλυση των σχολικών φυλάκων αυξήθηκαν οι ζημιές στα σχολικά συγκροτήματα, με αποτέλεσμα να χρειάζονται περισσότερα χρήματα, από το κόστος της μισθοδοσίας των ανθρώπων αυτών.

Θα προσλάβουμε τις καθαρίστριες με αξιοπρεπείς συνθήκες, όπως προβλέπονται με τις συμβάσεις, που θα ισχύσουν και εκεί, εξήγησε ο κύριος Σακελλαρίδης επί του θέματος. «Σε πολλές περιπτώσεις το κόστος συμβάσεων με ιδιωτικές εταιρίες καθαρισμού είναι μεγαλύτερο από το να έχεις μόνιμο προσωπικό», πρόσθεσε.

Οι εργαζόμενοι που πρόκειται να επαναπροσληφθούν στο δημόσιο, μαζί με την ΕΡΤ, είναι σχεδόν 2.500 χιλιάδες και ο αριθμός αυτός θα αφαιρεθεί από τον συνολικό αριθμό των 15.000 προσλήψεων που προβλέπει ο προϋπολογισμός για φέτος, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.