Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 12/02

Τσικνοπέμπτη σήμερα και η πολυαναμενόμενη ταινία ’50 αποχρώσεις του γκρι’ κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες – και  όχι μόνο αυτή… Όπως θα δείτε παρακάτω άλλες τέσσερις ταινίες κάνουν το ντεμπούτο τους.

50 Αποχρώσεις του Γκρι

Η αθώα Αναστέζια Στιλ γνωρίζει τον γοητευτικό (και πολύ πλούσιο) Κρίστιαν Γκρέι και ξεκινά μία παθιασμένη ερωτική σχέση μαζί του. Γρήγορα θα ανακαλύψει την προτίμηση του Γκρέι για τα σαδιστικά ερωτικά παιχνίδια. Μια ταινία που αναμένεται να γεμίσει τις αίθουσες τουλάχιστον την ήμερα του Αγίου Βαλεντίνου.
Σκηνοθεσία: Σαμ Τέιλορ-Τζόνσον
Πρωταγωνιστούν: Ντακότα Τζόνσον, Τζέιμι Ντόρναν, Τζένιφερ Ιλ

Λεβιάθαν

Ένας άνδρας, ο Κόλια, προσπαθεί να σώσει το σπίτι του από τις ορέξεις ενός διεφθαρμένου πολιτικού. Με τη βοήθεια ενός φίλου του δικηγόρου θα προσπαθήσει να σταθεί ενάντια στο σύστημα. Ο σκηνοθέτης Αντρέι Ζβιάγκιντσεφ έχει κρύψει στην ταινία μηνύματα για την διαφθορά στη σύγχρονη Ρωσία.

Σκηνοθεσία: Αντρέι Ζβιάγκιντσεφ

Πρωταγωνιστούν: Αλεξέι Σερεμπριάκοφ, Έλενα Λιάντοβα

Kingsman, Η Μυστική Υπηρεσία

Μία αριστοκρατική μυστική υπηρεσία καταπολεμά το έγκλημα… πάντα καλοντυμένη. Ένας κατάσκοπος, ο Χάρι Χαρτ αποφασίζει να εκπαιδεύσει έναν νεαρό αλητάκο, την ώρα που ένας εκκεντρικός πολυεκατομμυριούχος έχει ένα σκοτεινό σχέδιο. Η κωμωδία του Μάθιου Βον (Kick Ass) θα σας κάνει να γελάσετε πολύ.
Σκηνοθεσία: Μάθιου Βον
Πρωταγωνιστούν: Κόλιν Φερθ, Μαρκ Στρονγκ, Τάρον Ίτζερτον, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον

Ένα Κορίτσι Γυρίζει Σπίτι Μόνο του τη Νύχτα

Ιρανικό γουέστερν με βρικόλακες. Η σκηνοθέτης Άνα Λίλι Αμιρπούρ έκλεψε τις εντυπώσεις με την ταινία της στο Φεστιβάλ του Σάντανς το 2014, φτιάχνοντας μία ταινία που συνδυάζει στοιχεία νουβέλ βαγκ, γουέστερν, vampire cinema και του νέου ιρανικού κύματος. Σε μία περιοχή που ονομάζεται «Κακιά Πόλη», τοξικομανείς, ιερόδουλες, μαστροποί και πλάσματα της νύχτας κάνουν την εμφάνισή τους. Εκεί ζει και ένα μοναχικό κορίτσι που παρακολουθεί τις μοναχικές υπάρξεις και ανάλογα κρίνει ποιους θα εκδικηθεί και ποιους όχι.
Σκηνοθεσία: Άνα Λίλι Αμιρπούρ
Πρωταγωνιστούν: Σέιλα Βαντ, Αράς Μαραντί, Μάρσαλ Μανές

Ποιος Σώζει Ποιον

Ένα ντοκιμαντέρ για την κρίση που προβάλλεται σε 150 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο.  Από την Ελλάδα στην Ισπανία και από εκεί στις ΗΠΑ και την Ιρλανδία, η ταινία ακολουθεί τους δρόμους του χρήματος. Το ντοκιμαντέρ δεν καταφέρνει να παρουσιάσει πλήρως τις ανθρωπιστικές συνέπειες της κρίσης, καθώς αναγκάζεται να αφιερώσει σε αυτό το κομμάτι λιγότερο χρόνο, ενώ δεν προσφέρει τίποτα καινούριο.
Σκηνοθεσία: Λέσλι Φρανκ και Χερντολόρ Λορέντς