Παρίσι: Μόνο με κράτηση το ραντεβού με την... Μόνα Λίζα και τους άλλους θησαυρούς στο Λούβρο, από το τέλος του έτους...

Το Λούβρο, μπροστά στην κοσμοσυρροή επισκεπτών, οι οποίοι χρειάζεται να αναμένουν πολλές ώρες, χωρίς μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις,  να καταφέρουν καν να μπουν στο διάσημο μουσείο του Παρισιού, προτρέπει το κοινό να κάνει κράτηση μέσω διαδικτύου, ένα μέτρο που θα καταστεί υποχρεωτικό «πριν από το τέλος του έτους».

Με τον αριθμό των επισκεπτών να αναμένεται κοντά στο όριο των 10 εκατομμυρίων ή και να το ξεπεράσει, όπως το 2018, το δημοφιλέστερο μουσείο  στον κόσμο με τους εμβληματικούς θησαυρούς, όπως η Νίκη της Σαμοθράκης, η Αφροδίτη της Μήλου και η θρυλική Μόνα Λίζα, αποδεικνύεται θύμα της ίδιας του, της επιτυχίας.

Το Λούβρο, όπως επισημαίνει ο Ελεύθερος Τύπος, γνώρισε δύσκολες μέρες τον Ιούλιο, εξαιτίας του καύσωνα και της προσωρινής μεταφοράς του διάσημου έργου της Τζοκόντα σε άλλη αίθουσα, λόγω εργασιών ανακαίνισης που πραγματοποιήθηκαν.

Αποτέλεσμα εικόνας για τζοκόντα

Τουρίστες διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το γεγονός, καταγγέλλοντας ότι δεν υπήρχε επαρκής κι έγκαιρη πληροφόρηση στον ιστότοπο του μουσείου.

«Το να γίνονται κρατήσεις επιτρέπει να εξομαλυνθεί η ροή των επισκεπτών στο σύνολο της ημέρας και στο σύνολο της εβδομάδας», εξήγησε ο Βενσάν Πομαρέντ, αναπληρωτής γενικός διοικητής του μουσείου, απαντώντας σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Αποτέλεσμα εικόνας για αφροδίτη της μήλου λουβρο

«Έως σήμερα, αυτό το σύστημα κρατήσεων δεν ήταν υποχρεωτικό, καθώς όσοι είχαν δικαίωμα δωρεάν εισόδου και όσοι διέθεταν ειδικό εισιτήριο για τα μουσεία του Παρισιού δεν ήταν υποχρεωμένοι να κάνουν κράτηση», διευκρίνισε.

Αποτέλεσμα εικόνας για λουβρο μεσα

«Θα εφαρμόσουμε το σύστημα υποχρεωτικής κράτησης, όπως κάνουν πολλά άλλα μουσεία και πριν από το τέλος του έτους όλοι οι επισκέπτες θα πρέπει να κάνουν κράτηση», τόνισε ο Βενσάν Πομαρέντ.

«Με την υποχρεωτική κράτηση», παρατήρησε, «μπορούμε να ελέγξουμε την είσοδο των επισκεπτών. Ένας επισκέπτης που δεν θα μπορέσει να μπει στις 10.00 θα επιστρέψει στις 10.30. Ένας επισκέπτης που δεν θα μπορεί να πάει μια μέρα θα επιστρέψει την επομένη», διευκρίνισε.

Προτεινόμενα για εσάς