Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών: «Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό»

«Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό» ονομάζεται το επιτυχημένο εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα που διοργανώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Η μουσική παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των επικοινωνιακών δεξιοτήτων των παιδιών που έχουν αυτισμό και έτσι, μέσα από ένα παιχνίδι -μάθημα, το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει ως στόχο να διευρύνει τις μουσικές και επικοινωνιακές τους ικανότητες.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 7 και 8 έως 11 ετών, που ανήκουν στο ευρύ φάσμα του αυτισμού, και στους γονείς τους. Θα πραγματοποιηθεί τις Τετάρτες 11, 18 και 25 Φεβρουαρίου και 4, 11 και 18 Μαρτίου.

Διοργανώτρια αυτή της πολύ σημαντικής ενέργειας, που θα ολοκληρωθεί σε έξι συναντήσεις, είναι η Χριστίνα Παναγιωτάκου, μαζί με μια ομάδα εξειδικευμένων συνεργατών. Ο παρουσία του γονέα είναι παράγοντας πολύ σημαντικός και καθοριστικός για το πρόγραμμα αυτό. Οι ίδιοι οι γονείς μπορούν να επιλέξουν αν θέλουν να είναι απλοί παρατηρητές ή να συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις δραστηριότητες.  Οι μουσικές δραστηριότητες είναι ειδικά μελετημένες, προκειμένου να προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες επιθυμίες και ικανότητες των παιδιών που συμμετέχουν. Η πρώτη συνάντηση απευθύνεται μόνο στους γονείς που θα συνοδεύουν τα παιδιά στο μουσικό εργαστήριο.

Πληροφορίες
Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, λεωφόρος Συγγρού 107 – 109, Αθήνα, τηλ.: 210 9005800. Ώρες προγράμματος: παιδιά 5 έως 7 ετών: 16:00 – 18:00, παιδιά 8 έως 11 ετών: 18:00 – 20:00 (πρώτη συνάντηση την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου, μόνο για τους γονείς). Προϋποθέσεις: υποχρεωτική συμμετοχή και στις 6 συναντήσεις του κάθε κύκλου.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Κρατήσεις: τηλεφωνικά: 213 0178034, ηλεκτρονικά: education@sgt.gr και www.sgt.gr.