Από υποθερμία πέθαναν 27 μετανάστες πάνω σε πλοιάρια της ιταλικής ακτοφυλακής

Πίστεψαν ότι σώθηκαν αλλά η πραγματικότητα τους διέψευσε με τον τραγικότερο τρόπο. Πάνω σε σκάφη της ιταλικής ακτοφυλακής άφησαν την τελευταία τους πνοή από υποθερμία τουλάχιστον 27 μετανάστες που περισυνελλέγησαν από φουσκωτό σκάφος στα ανοιχτά της Λιβύης.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, οι 27 συγκαταλέγονται μεταξύ 105 μεταναστών που διέσωσαν δύο σκάφη της ιταλικής ακτοφυλακής το βράδυ της Κυριακής μετά από δική τους έκκληση. Εντούτοις, λόγω των κάκιστων καιρικών συνθηκών, του σφοδρού αέρα και των θερμοκρασιών κοντά στο 0 που επικρατούσαν, ορισμένοι εξ αυτούς δεν κατάφεραν να επιζήσουν, καθώς παρέμειναν επί περίπου 18 ώρες στο κατάστρωμα των δύο πλοίων απολύτως εκτεθειμένοι στην κακοκαιρία.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας υγείας της Λαμπεντούζα Πιέτρο Μπαρτόλο επιβεβαίωσε το θάνατο των περισσοτέρων κατά τη διαδρομή ενώ, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, επτά μετανάστες είχαν χάσει τη ζωή τους στο φουσκωτό πλοιάριο.

Το 2014 σημειώθηκε ρεκόρ αφίξεων αφού έφτασαν στην Ιταλία περισσότεροι από 170.000 άνθρωποι.

Μόνο τον Ιανουάριο φέτος, σύμφωνα με στοιχεία του ιταλικού Υπουργείου Εσωτερικών, σε αυτούς προστέθηκαν άλλοι 3.528 παράνομοι μετανάστες.