Πασχαλινές διακοπές στο Γκάζι

Ομαδικές δράσεις μέσα κι έξω, στο Skywalk και την παιδική χαρά, χιπ χοπ, ακροβατικά, χορός, παιχνίδια μυστηρίου, κατασκευές και εικαστικά, επιτραπέζια και εκπαιδευτικά προγράμματα… κι όλα αυτά αφού κλείσουν τα σχολεία! 

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίου σχεδιάζουν με τη βοήθεια καλλιτεχνών και έμπειρων παιδαγωγών ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα από τη Μ. Δευτέρα 22.04 έως τη Μ. Τετάρτη 24.04 στο Γκάζι για παιδιά από 7 έως 10 ετών.

Τρεις μέρες από τις 8.30 ως τις 14.30, τα παιδιά θα χαρούν τον ανοιξιάτικο καιρό, μέσα από ένα πλήθος υπαίθριων δραστηριοτήτων, θα κάνουν νέους φίλους, θα ακονίσουν τη φαντασία τους στο Skywalk και στην παιδική χαρά, και θα διασκεδάσουν μαθαίνοντας χιπ-χοπ και ακροβατικά.

Επίσης, θα εμπνευστούν  από τον διάσημο καλλιτέχνη Keith Haring και θα ζωγραφίσουν ευφάνταστες φιγούρες,θα χορέψουν  ανέμελα στην αυλή του παλιού εργοστασίου, θα λύσουν γρίφους,θα  εξιχνιάσουν μυστήρια και θα ανακαλύψουν κρυμμένα μυστικά στο ψηλότερο κτίριο της Τεχνόπολης

Σπάνιο μνημείο βιομηχανικής κληρονομιάς

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου εγκαινιάστηκε το 2013 για να αναδείξει ένα σημαντικό κομμάτι της νεότερης ιστορίας της πόλης, το παλιό εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας, που παρείχε ενέργεια και φωτισμό στην πρωτεύουσα για 130 χρόνια. Πρόκειται για ένα σπάνιο μνημείο βιομηχανικής κληρονομιάς, το μοναδικό στην Ευρώπη που διατηρεί το σύνολο του μηχανολογικού του εξοπλισμού in situ.

Βρίσκεται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, έναν ανοιχτό πολυχώρο πολιτισμού στην καρδιά της πόλης, που λειτουργεί από το 1999 και υποδέχεται περισσότερους από 1.000.000 επισκέπτες το χρόνο.

Η επίσκεψη στο Μουσείο περιλαμβάνει έναν περίπατο με 13 στάσεις σε συγκεκριμένα σημεία του εργοστασίου. Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να ακολουθήσει τη γραμμή παραγωγής του φωταερίου, να θαυμάσει και να αγγίξει τα παλιά μηχανήματα, να γνωρίσει τις συνθήκες εργασίας και ζωής στο εργοστάσιο και στην ευρύτερη περιοχή του Γκαζιού.

Νέες τεχνολογίες, 3D προβολές, σε συνδυασμό με ιστορικά τεκμήρια και μοναδικό οπτικοακουστικό υλικό εμπλουτίζουν τη μουσειακή εμπειρία».

Info

Κόστος συμμετοχής για τις 3 ημέρες: 60 ευρώ/παιδί –

Κόστος συμμετοχής για 1 ημέρα: 20 ευρώ/παιδί. Παρέχεται καθημερινά ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα.

Για κρατήσεις θέσεων και περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το τηλέφωνο 213 010 9325, Δευτέρα – Παρασκευή 11:00-17:00 κι επισκεφτείτε τη σελίδα gasmuseum.gr.

Προτεινόμενα για εσάς