Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου

Έξι ταινίες προβάλλονται αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες, ανάμεσά τους  Η Χειμερία Νάρκη η οποία  έφυγε με τον Χρυσό Φοίνικα από τις Κάννες, η καινούργια- επιστημονικής φαντασίας- περιπέτεια των Ουατσόφσκι και το Χωρίς Μέτρο το οποίο συγκεντρώνει οσκαρικές υποψηφιότητες.
Χειμερία Νάρκη
Η ταινία διαρκεί πάνω από τρεις ώρες και τα γεγονότα διαδραματίζονται στην Καππαδοκία. Ήρωας της ταινίας είναι ο Αϊντίν, πρώην ηθοποιός και ιδιοκτήτης ενός πανδοχείου στην Ανατολία, ο οποίος μένει με τη νεαρή σύζυγό του και την χωρισμένη αδελφή του.  Οι χαρακτήρες σε όλη την διάρκεια της ταινίας επιδίδονται σε μία σειρά συζητήσεων για τον έρωτα, την τέχνη, τα χρήματα. Μια ταινία που κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες και παρομοιάστηκε από πολλούς με έργο του Τσέχοφ, σε επίπεδο έμφασης και πλούτου στις λεπτομέρειες.
Σκηνοθεσία: Νούρι Μπίλγκε Τσεϊλάν
Πρωταγωνιστούν: Χαλούκ Μπιλγκινέρ, Μελίσα Σόζεν, Ντεμέτ Ακμπάγκ, Άιμπερκ Πεκτσάν
Το Πεπρωμένο της Τζούπιτερ
Μια περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας. Η Τζούπιτερ είναι μία ρωσικής καταγωγής νεαρή κοπέλα που εργάζεται ως καθαρίστρια σε σπίτια. Μία διαγαλαξιακή σύγκρουση θα τη φέρει στο επίκεντρο μιας ενδοοικογενειακής διαμάχης για τον έλεγχο του πλανήτη Γη και η Τζούπιτερ θα βρεθεί κυνηγημένη από όλους με μοναδικό σύμμαχο, έναν παράξενο εξωγήινο, τον Κέιν. Η πλοκή δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, το μόνο που προκαλεί τον θαυμασμό του θεατή είναι τα όμορφα πλάνα και τα οπτικά εφέ κάτι το οποίο γνωρίζουν πολύ καλά οι αδελφοί  Ουατσόφσκι.
Σκηνοθεσία: Άντι και Λάνα Ουατσόφκσι
Πρωταγωνιστούν: Μίλα Κούνις, Τσάνινγκ Τάτουμ, Σον Μπιν, Έντι Ρεντμέιν
Selma
Η ταινία μας μεταφέρει στην ταραγμένη περίοδο της δεκαετίας του ‘60 παρουσιάζοντας μας τους αγώνες που έκανε ο μεγάλος αγωνιστής Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, καθώς και τη πορεία διαμαρτυρίας που οργάνωσε από την πόλη Σέλμα ως την Αλαμπάμα προκειμένου να αναγνωριστούν τα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα των έγχρωμων. Μια από τις πιο παραμελημένες ταινίες για τις υποψηφιότητες για όσκαρ (μόνο δυο υποψηφιότητες).
Σκηνοθεσία: Άβα Ντυ Βερνέ
Πρωταγωνιστούν: Ντέιβιντ Ογέλοουο, Τομ Ουίλκινσον, Κάρμεν Ετζόγκο, Τιμ Ροθ, Όπρα Ουίνφρι

Το Μυστικό της Ευτυχίας
Βρετανική κομεντί με τον Σάιμον Πεγκ να ψάχνει να βρει την ευτυχία σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Ο Έκτορ είναι ένας ψυχίατρος που συζεί με τη σύντροφό του στο Λονδίνο. Στόχος του είναι να βοηθά τους ασθενείς του να βρουν την ευτυχία, αλλά καθώς ο ίδιος αισθάνεται εγκλωβισμένος, δεν τα καταφέρνει. Αποφασίζει να κάνει ένα ταξίδι, προκειμένου να βρει ποιο είναι τελικά το μυστικό της ευτυχίας. Γεμάτη απίθανα περιστατικά και ψευδο-φιλοσοφίες, η ταινία του Πίτερ Τσέλσομ η οποία βασίζεται στο μπεστ σέλερ του Φρανσουά Λελόρντ.
Σκηνοθεσία: Πήτερ Τσέλσομ
Πρωταγωνιστούν: Σάιμον Πεγκ, Ρόζαμουντ Πάικ, Τόνι Κολέτ, Στέλαν Σκάρσγκαρν
Χωρίς Μέτρο
Πέντε οσκαρικές υποψηφιότητες για την ανεξάρτητη έκπληξη της χρονιάς. Μάιλς Τέλερ («Ονειρεμένο Τώρα», «Οι Διαφορετικοί» ) και Τζέι Κέι Σίμονς («Spider-man» ) παίρνουν πάνω τους μια κινηματογραφική κόντρα μαθητή και δασκάλου. Nεαρός ντραμίστας της τζαζ πηγαίνει σε μία νέα ορχήστρα, όπου ο διευθυντής της είναι χαρισματικός, αλλά απίστευτα σκληρός. Στην αναζήτηση της τελειότητας, η πίεση θα γίνει ασφυκτική.
Πολύ καλές ερμηνείες (ειδικά από το φαβορί για το Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου Τζ.Κ.Σίμονς), όμορφη φωτογραφία και μία ιδιαίτερη ταινία που θα αγαπήσουν ακόμα περισσότερο οι λάτρεις της τζαζ.
Σκηνοθεσία: Ντάμιεν Σαζέλ
Πρωταγωνιστούν: Μάιλς Τέλερ, Τζ.Κ.Σίμονς

Με Αγάπη, Ρόζι
Φιλία ή Έρωτας; Το αιώνιο αυτό ερώτημα προσπαθεί να απαντήσει ακόμα μια φορά η ταινία. Η Ρόζι και ο Άλεξ είναι φίλοι από τα πέντε τους. Σε νεαρή ηλικία βρίσκονται ξαφνικά σε δύο διαφορετικά σημεία του πλανήτη, αλλά ο δεσμός που τους ενώνει μοιάζει ισχυρός. Και καθώς ο χρόνος περνά και η ζωή ακολουθεί τη δική της τροχιά, οι δύο φίλοι θα περάσουν από διάφορα στάδια. Έτσι μεσολαβούν, μέχρι το φινάλε-έκπληξη, γάμοι, εγκυμοσύνες, παιδιά, σκυλιά, μετακομίσεις σε άλλες ηπείρους, εξομολογήσεις που … παραπέφτουν, άντε πάλι γάμοι κι ένα σωρό άλλες αναποδιές.
Σκηνοθεσία: Κρίστιαν Ντίτερ
Πρωταγωνιστούν: Λίλι Κόλινς, Σαμ Κλάφλιν