"Ο άτακτος λαγός" επισκέπτεται τις "Πλειάδες" - Αφιέρωμα στη βιβλιοφιλική σειρά του Άγρα

Οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΡΑ και το ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΠΛΕΙΑΔΕΣ με αφορμή την ταυτόχρονη κυκλοφορία του 24ου και 25ου τεύχους της βιβλιοφιλικής σειράς «Ο ΑΤΑΚΤΟΣ ΛΑΓΟΣ» διοργανώνουν μια εκδήλωση αφιερωμένη ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗΣ ΣΕΙΡΑΣ  υπό το πρίσμα των δύο πιο πρόσφατων βιβλιδίων της.

Την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018, ώρα 8.00 μ.μ. στο Βιβλιοπωλείο Πλειάδες (Σπ. Μερκούρη 62, Παγκράτι).

Όπως κι άλλοτε με τα βιβλία της, η «Άγρα» συνδυάζει με την ταυτόχρονη κυκλοφορία των δύο βιβλιδίων άκρως αντίθετους και διαφορετικούς κόσμους: Ο Καλεσμένος του Δράκουλα του Ιρλανδού Bram Stoker, το εισαγωγικό κείμενο που αποκλείστηκε από τον διάσημο Δράκουλά του, οδηγεί τους αναγνώστες στα ΕΓΚΑΤΑ και το ΣΚΟΤΟΣ σε μια Βαλπούργεια νύχτα. Οι Προσευχές γραμμένες στη Βαϊλίμα για οικογενειακή χρήση του Σκωτσέζου Robert Louis Stevenson τους οδηγούν στα ΥΨΗ και το ΦΩΣ. Και τα δύο κείμενα είναι γραμμένα περίπου την ίδια εποχή, τη δεκαετία του 1890, σε εντελώς αντίθετα γεωγραφικά μήκη και πλάτη της Γης.

Ο «Άτακτος Λαγός» είναι άτακτος γιατί άτακτα είναι τα διαστήματα κυκλοφορίας του, γιατί άκρως άτακτες μεταξύ τους είναι οι επιλογές των κειμένων του και, τέλος, γιατί άτακτα είναι τα απροσδόκητα χρώματα των έγχρωμων πολυτελών χαρτιών που επιλέγονται για να τυπωθούν τα τεύχη του.

Για τα βιβλία και τη σειρά θα μιλήσουν:
Σταύρος Πετσόπουλος, εκδότης της «Άγρας»
Λίζυ Τσιριμώκου, ομότιμη καθηγήτρια του τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ
Σπύρος Γιανναράς, συγγραφέας, μεταφραστής
Ευαγγελία Κουλιζάκη, συγγραφέας, μεταφράστρια