Με Χατζηδάκη, Σακελλαρίδη, Κυπουργό, το νέο πρόγραμμα της ΕΛΣ

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής έως το ερχόμενο Μάιο. Οι αρμόδιοι μας υπόσχονται ένα υπέροχο ταξίδι θεάματος μέσα από σπουδαία έργα όπερας, οπερέτας και μπαλέτου για μικρούς και μεγάλους.

«Θέλω να δω τον Πάπα!» . Έτσι ονομάζεται η οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη σε σκηνοθεσία του  Βασίλη Παπαβασιλείου. Η πρεμιέρα θα γίνει στις 14 Φεβρουαρίου, στο Θέατρο Ολύμπια.

«Το χαμόγελο της Τζοκόντας». Η χορογράφος και χορεύτρια Αγγελική Στελλάτου χορογραφεί «Το χαμόγελο της Τζοκόντας» του Μάνου Χατζιδάκι για το Μπαλέτο της ΕΛΣ (Πρεμιέρα 4 Μαρτίου 2015 – Θέατρο Ολύμπια).

«Η πονηρή αλεπουδίτσα».  Ο Ντέιβιντ Πάουντνι θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την ονειρική όπερα του σπουδαίου Τσέχου συνθέτη Λέος Γιάνατσεκ «Η πονηρή αλεπουδίτσα» (Πρεμιέρα 28 Μαρτίου 2015 – Θέατρο Ολύμπια).

«Σταχτοπούτα». Το Μπαλέτο της ΕΛΣ θα παρουσιάσει την «Σταχτοπούτα» του Γιόχαν Στράους υιού, στην χορογραφία του Ρενάτο Τζανέλλα και με τα εντυπωσιακά σκηνικά κοστούμια του Κριστιάν Λακρουά από την Κρατική Όπερα της Βιέννης (Πρεμιέρα 24 Απριλίου 2015 – Μέγαρο Μουσικής).

«Κυρία με τις καμέλιες». Το αριστουργηματικό δράμα σε σκηνοθεσία του Νίκου Σ. Πετρόπουλου, ολοκληρώνει την χειμερινή περίοδο της ΕΛΣ (Πρεμιέρα 15 Μαΐου 2015 – Θέατρο Ολύμπια).

«Προσοχή! Ο πρίγκιπας λερώνει» . Η όπερα του Νίκου Κυπουργού σε λιμπρέτο και σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου συνεχίζει να μαγεύει μικρούς και μεγάλους στην παιδική σκηνή του Θεάτρου Ολύμπια (συνεχίζεται έως 10 Μαρτίου 2015 – Θέατρο Ολύμπια).

Στο μεγάλο αφιέρωμα στη σπουδαία Τερέζα Στράτας θα συμμετάσχουν οι διεθνώς αναγνωρισμένες Ελληνίδες σοπράνο Αλεξία Βουλγαρίδου και Μυρτώ Παπαθανασίου (28 Μαΐου 2015 – Θέατρο Ολύμπια).

Παράλληλα συνεχίζονται τα Απογεύματα στο Φουαγέ, οι εκδηλώσεις στο Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ενώ σε 22 πόλεις της Ελλάδας θα ταξιδέψει η νέα παραγωγή της Όπερας της Βαλίτσας με την θρυλική «Κάρμεν» του Ζωρζ Μπιζέ.