Που θα πάτε το Σαββατόβραδο πριν από τις εκλογές;

Η Κυριακή των εκλογών φτάνει και ως Έλληνες πολίτες οφείλουμε – ως είθισται – να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα.

Όμως, μπορούμε να μείνουμε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, χωρίς να παραμελούμε και την ανάγκη μας για διασκέδαση.

Γι’ αυτό, ας μην ξεχνάμε τις συναυλίες που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στην Αθήνα το Σάββατο (24/01) πριν από τις εκλογές, από Έλληνες αλλά και ξένους καλλιτέχνες.

Blues Pills 

blues

Οι Blues Pills είναι η πολυπολιτισμική (Αμερική-Σουηδία-Γαλλία) μπάντα που ιδρύθηκε από 2 πρώην μέλη των Radio Moscow. Η περιοδεία που ακολούθησε, μετά την ίδρυσή τους, τους καθιέρωσε σε μεγαλύτερο κοινό, με τα venues να μεγαλώνουν συνεχώς με το πέρασμα του χρόνου.

Ήδη θεωρούνται μαζί με τους Graveyard οι μπροστάρηδες τού vintage rock κινήματος.

Gagarin 205 [Λιοσίων 205] Σάββατο 24 Ιανουαρίου με είσοδο 18-20 ευρώ

Low    

low

Οι Low, μία από τις σημαντικότερες μπάντες της Αμερικανικής indie / alternative σκηνής τα τελευταία είκοσι χρόνια, έρχονται για πρώτη φορά στην Αθήνα για μία μοναδική συναυλία. Έχοντας πίσω τους μία εικοσαετή πορεία – σχηματίστηκαν το 1993, στο Duluth της Minnesota – ο Alan Sparhawk, η Mimi Parker και ο Steve Garrington θα βρεθούν για πρώτη φορά στη χώρα μας, φέρνοντας μαζί τους τις σαγηνευτικές μελαγχολικές μελωδίες που έκαναν γνωστούς τους Low ως τους βασικότερους εκφραστές της slow tempo rock μουσικής.

Οι ίδιοι προτιμούν να μη χρησιμοποιούν τον όρο slowcore, που οι κριτικοί επινόησαν για να τους περιγράψουν, παρότι θεωρούνται ως ένα από τα ονόματα που έδωσαν τις κατευθύνσεις στο συγκεκριμένο είδος, μαζί με τους Galaxie 500, τους Red House Painters, τους Codeine, την Cat Power.

Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Kenny Freq.     Fuzz Club [Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος], Σάββατο 24 Ιανουαρίου με είσοδο 20-26 ευρώ.

ATTRITION  + DENIAL OF SERVICE  

attrition

Η προηγούμενη συναυλία τους στην Αθήνα έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία. Είναι η πρώτη που έγινε στο Death Disco. Οι Attrition, δημιούργημα του Martin Bowes πριν 30 περίπου χρόνια στο Κόβεντρι της Αγγλίας και με επιρροές στο ξεκίνημά τους από την punk νοοτροπία και την experimental αισθητική, αποτέλεσαν σημαντικό μέρος της παλιάς Industrial σκηνής μαζί με μπάντες όπως οι Coil, Test Department, Legendary Pink Dots, In The Nursery, etc.

Έχουν πλέον κυκλοφορήσει περίπου 15 άλμπουμ, με μερικά από αυτά να είναι εξαιρετικά, ειδικά της mid-80’s περιόδου (The Attrition Of Reason, Smiling At the Hypogonder Club, In The Realm of the Hungry Ghosts).

Η βραδιά θα ξεκινήσει με τους Denial of Service.   Death Disco [Ωγύγου 16 & Λεπενιώτου] Σάββατο 24 Ιανουαρίου με είσοδο 12 ευρώ.

Liebe  

liebe

Οι Liebe, που για πρώτη φορά θα είναι πλαισιωμένοι από τον Ηλία Σμήλιο στην κιθάρα και τον Κώστα Κατσαρό στην τρομπέτα, θα μας παρουσιάσουν τραγούδια από τα 3 άλμπουμ (Club Royal , Somewhere in time , Airport) όπως και νέο υλικό που ήδη ηχογραφείται, μαζί με κάποιες επιλεκτικές διασκευές από το παρελθόν με συγχρονισμένο οπτικό υλικό.

Kitty Cat [Σταδίου 7, εντός στοάς, Σύνταγμα] Σάββατο 24 Ιανουαρίου με είσοδο 5 ευρώ.

Mpliax 166 + Ramona Betrayed Us + No Entry Live    

mpliax

Οι ΜΠΛΙΑΧ 166 (Mpliax 166) είναι μία ελληνόφωνη pop-punk / power-pop μπάντα που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2010 και στο ενεργητικό της έχει ήδη ένα άλμπουμ με τίτλο “Άντε Αγαπηθείτε Όλοι”.

Το 2011 η μπάντα κυκλοφόρησε τον δίσκο “Γυμνοδρομίες”.

Οι Ramona Betrayed Us επιστρέφουν με νέα μέλη και νέο ήχο.  Οι No Entry είναι ένα πενταμελές συγκρότημα από την Αθήνα. Παίζουν alternative rock με ηλεκτρονικά και dubstep στοιχεία.

6 D.O.G.S. [Αβραμιώτου 6-8] Σάββατο 24 Ιανουαρίου με είσοδο 5 ευρώ.

Brothers & Vinyl Suicide  

brothers

Έχοντας κυκλοφορήσει μόλις πριν λίγες μέρες το νέο τους single με τίτλο Somewhere Along The Line, οι Βrothers θα παρουσιάσουν ολοκαίνουριες συνθέσεις από την επερχόμενη δισκογραφική δουλειά τους.

Οι Brothers, είναι μια alternative/indie rock μπάντα από την Αθήνα, που αποτελείται από τέσσερα αδέρφια.  Οι Vinyl Suicide σχηματίστηκαν την άνοιξη του 2009 στην Αθήνα. Συνέθεσαν τις ετερόκλητες επιρροές τους για να οδηγηθούν στον ήχο που σχεδόν ειρωνικά ονομάζουν suicide pop, χρησιμοποιώντας rock, pop, post και ηλεκτρονικούς ήχους.

Bios Ρομάντσο [Αναξαγόρα 3-5],  Παρασκευή 23 Ιανουαρίου με είσοδο 5 ευρώ.

Μουσικό Χωριό στη Στέγη

στεγη

Μια από τις πιο δυναμικές μουσικές κοινότητες στην Ευρώπη κατηφορίζει από το Πήλιο στην πρωτεύουσα, για μια διήμερη πανδαισία ήχων και ιδιωμάτων.

Για τρίτη συνεχή χρονιά, η διεθνής καλλιτεχνική κοινότητα του Μουσικού Χωριού φιλοξενείται από τη Στέγη παρουσιάζοντας μουσικές παραστάσεις που καλύπτουν ένα φάσμα από την παλαιά μουσική μέχρι την ευρωπαϊκή πρωτοπορία.

Φέτος, το κέντρο βάρους πέφτει στα μικρά οργανικά σύνολα και στην σολιστική μουσική πράξη.

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών [Λεωφ. Συγγρού 107-109] Παρασκευή 23 και Σάββατο 24 Ιανουαρίου με είσοδο 10-18 ευρώ.