«Ταξιδεύοντας με τον Μίκη» : Η ταινία με πρωταγωνιστή τον μοναδικό Μίκη Θεοδωράκη

«Ταξιδεύοντας με τον Μίκη» ονομάζεται το καινούριο ντοκιμαντέρ με πρωταγωνιστές τον αγαπημένο συνθέτη και την μουσική του.

Πίσω από αυτή την δουλειά βρίσκεται ο Αστέρης Κούτουλας, ο παραγωγός επί πολλά έτη του των συναυλιών του Μίκη Θεοδωράκη στο εξωτερικό. Στο καινούργιο ντοκιμαντέρ η κάμερα ακολουθεί τον Μίκη, τους τραγουδιστές, τους μουσικούς και το κοινό σε συναυλίες από τη Νότιο Αφρική μέχρι τη Σουηδία και τη Γερμανία και από τη Χιλή έως την Αυστραλία. Ο Αστέρης Κούτουλας έχει ασχοληθεί ξανά με τον κινηματογράφο, καθώς είναι ο δημιουργός της βραβευμένης ταινίας «Recycling Medea» – Ανακυκλώνοντας τη Μήδεια.

Μέσα σε αυτή την μία ώρα προβολής ξετυλίγεται η ζωή του Μίκη σαν χείμαρρος. Περιγράφονται οι σημαντικότερες στιγμές της ζωής σου και ξεδιπλώνονται στοιχεία του χαρακτήρα του όπως το χιούμορ, η επαναστατικότητα, η ευαισθησία του.

Η ταινία δεν είναι έτοιμη , θέλει μήνες για να ολοκληρωθεί, όμως ελάχιστοι άνθρωποι είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να δουν ένα τμήμα της πριν από λίγες μέρες σε μία κλειστή προβολή στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.