Ηχηρά ονόματα, με πρώτο αυτό του Α. Τσοχατζόπουλου, εμπλέκονται στο κύκλωμα εκβιαστών

Εκπλήξεις περιλαμβάνουν οι αποκαλύψεις για τους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα εκβιαστών που εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία την Παρασκευή.
Μεταξύ των 37 κατηγορουμένων συγκαταλέγονται τα ονόματα του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας και ήδη καταδικασμένου, σε πρώτο βαθμό, για τα σκάνδαλα με τις μίζες, Άκη Τσοχατζόπουλου, το όνομα γνωστού δικηγόρου αλλά και ο 50χρονος Χρήστος Πατουχέας, απότακτος από τα ΕΚΑΜ, που έχει συλληφθεί ως συνεργάτης του Χριστόδουλου Ξηρού.
Επίσης, στο ίδιο κύκλωμα περιλαμβάνονται και πέντε σωφρονιστικοί υπάλληλοι αλλά και μία δικηγόρος, συγγενής ανθρώπων του υποκόσμου οι οποίοι είναι στη φυλακή, καθώς και ένας 55χρονος καταδικασμένος για φόνο που διαπράχθηκε το 1994.
Η αστυνομία άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι πριν από δύο εβδομάδες, όταν εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών (15 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας) , τρεις πυροκροτητές, δύο κομμάτια βραδύκαυστο φυτίλι και κομμάτια στουπιού σε σπίτι στην Μεταμόρφωση, το οποίο ανήκει σε συγγενή γνωστού βαρυποινίτη, η οποία φέρεται να «μίλησε» αναλυτικά για «παράνομες ενέργειες συγγενούς» της.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, που δεν έχουν επισήμως επιβεβαιωθεί, ο πρώην υπουργός Άμυνας φέρεται ότι συνομιλούσε με γνωστό ποινικό κρατούμενο, που είχε και στο παρελθόν εμπλακεί σε κύκλωμα εκβιαστών, και του έλεγε ότι ο Γιάννης Σμπώκος, πρώην συνεργάτης του κ. Τσοχατζόπουλου στο υπουργείο Άμυνας και επίσης κατηγορούμενος στην υπόθεση με τις μίζες για την οποία έχει καταδικαστεί, χωρίς δικαίωμα αναστολής, σε 16 χρόνια κάθειρξης,  είχε χρήματα και μπορούσε να ικανοποιήσει αιτήματα τυχόν εκβιασμού.
Σε αυτό το πλαίσιο, κατά τις πηγές αυτές πάντα, εντάσσονται και οι τρεις  βομβιστικές επιθέσεις με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς κατά ακινήτων που σχετίζονται με τον κ. Σμπώκο, εκ των οποίων οι δύο ήταν κατά εστιατορίου που λειτουργεί σε νοικιασμένο ακίνητο από την αδελφή του. Τελευταία τέτοια επίθεση έγινε τον περασμένου Ιούλιο.