Προβλέψεις για τα Oscar του 2015: Ποια είναι τα μεγάλα φαβορί;

Η μεγάλη γιορτή του κινηματογράφου πλησιάζει και εμείς περιμένουμε με ανυπομονησία τις υποψηφιότητες για  τα Βραβεία Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου ή αλλιώς Όσκαρ που θα ανακοινωθούν σήμερα στις 3.30 (ώρα Ελλάδος) στο  Samuel Goldwyn Theater στο Beverly Hills.

Μπορεί να απέχουμε δύο μήνες από την μεγάλη απονομή, άλλα στην απέναντι πλευρά του ατλαντικού ήδη υπάρχουν προβλέψεις και φαβορί. Η φετινή μάχη θα είναι σκληρή, καθώς πρόκειται για μια εξαιρετικά πλούσια, κινηματογραφικά, χρονιά, με ταινίες από μεγάλα ονόματα, όπως ο Κρίστοφερ Νόλαν, ο Ντέβιντ Φίντσερ, ο Αλεχάντρο Ινιαουρίτου, ο Τιμ Μπάρτον, ο Κλιντ Ίστγουντ και ο Πολ Τόμας Άντερσον.

To Indiewire (ένα από τα πιο αξιόπιστα κινηματογραφικά site) προβλέπει τους νικητές της βραδιάς.

Ποια ταινία θα είναι το φετινό Gravity; Σύμφωνα πάντα με το  Indiewire τρεις ταινίες διεκδικούν την πρωτιά το  “Boyhood” (Richard Linklater),  The Imitation Game” (Morten Tyldum), “Birdman” (Alejandro González Iñárritu). Μια από αυτές όμως θα φύγει με το oscar Καλύτερης Ταινίας 2015 .

Οι ταινίες που ακούγονται για το όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας είναι οι εξής: Richard Linklater, “Boyhood” και
Alejandro González Iñárritu, “Birdman”.

Για το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου φαβορί είναι οι: Michael Keaton, “Birdman” και Eddie Redmayne, “Theory of Everything”.

Για το Όσκαρ Α‘ Γυναικείου Ρόλου όλοι στοιχηματίζουν στην Julianne Moore, “Still Alice”. Για να δούμε θα είναι αυτή  η βασίλισσα της βραδιάς;

Πάντως όσον αφορά το Oscar καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας η Ελλάδα δυστυχώς είναι άφαντη. Τα φαβορί για φέτος είναι “Ida” (Poland), “Leviathan” (Russia) και “Force Majeure” (Sweden).

Ενώ με το όσκαρ καλύτερου σεναρίου φλερτάρουν οι εξής ταινίες” William Goldenberg-“The Imitation Game”, Douglas Crise- “Birdman”, Sandra Adair-“Boyhood”.

Όλα αυτά δεν είναι τίποτα περισσότερο από απλές προβλέψεις. Λίγη υπομονή μέχρι τις 22 Φλεβάρη όπου θα μας λυθούν όλες οι απορίες.