"Άνθρωπος και Χρόνος": Ένας μοναδικός διάλογος των Ρουκ και Βίκτωρ στο Πλανητάριο

Το βιβλίο “Άνθρωπος και Χρόνος” είναι ένας διάλογος μεταξύ των δύο ποιητών, στον οποίο η Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ εκπροσωπεί τον Άνθρωπο, ενώ ο Δημήτρης Βίκτωρ υποδύεται τον Χρόνο.
Εδώ οι δύο ποιητές ανακεφαλαιώνουν, με μεστό και συμπυκνωμένο τρόπο, τα πορίσματά τους από τις μακροχρόνιες εμπειρίες τους από την ζωή μέσα στον Χρόνο.
Ο διάλογος διεξάγεται σε πεζό λόγο, στον οποίο όμως εγκιβωτίζονται ποιήματα και θραύσματα ποιημάτων.  Έτσι η λογική ανάλυση τρέφεται γόνιμα και υποβλητικά από την αίσθηση, το αίσθημα και τη διόραση.

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 6 Ιουνίου, με τους συγγραφείς θα συνομιλήσει ο Δημήτρης Νανόπουλος Τακτικό Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και  Διακεκριμένος Καθηγητής Φυσικής Υψηλών Ενεργειών, Πανεπιστήμιο Texas A&M, ΗΠΑ και ο Διονύσης Σιμόπουλος, σύγχρονος Έλληνας φυσικός και αστρονόμος, επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, βραβευμένος για τη συνεισφορά του στην αστρονομική εκπαίδευση, με σημαντική συγγραφική και δημοσιογραφική δραστηριότητα.

Κεντρική Διάθεση βιβλίου: Public

Ίδρυμα Ευγενίδου – Πλανητάριο
Λεωφόρος Συγγρού 387

Παλαιό Φάληρο

20:00
Είσοδος Ελεύθερη.