Σε δημοπρασία βγαίνουν τα έργα του Πάμπλο Πικάσο

Η Μαρίνα Πικάσο, εγγονή του μεγάλου ζωγράφου βγάζει στο ‘σφυρί ‘ πολύ σημαντικά έργα του παππού της.

Δύσκολα παιδικά χρόνια φαίνεται να έχει περάσει η Μαρίνα Πικάσο και αυτός είναι ένας τρόπος να αποδεσμευτεί από το άσχημο παρελθόν της. Καθώς -όπως η ίδια δηλώνει – μεγάλωσε στην φτώχεια επειδή ο παππούς της δεν είχε φροντίσει να βοηθήσει οικονομικά την οικογένειά του.

Η αξία των έργων του διάσημου Ισπανού ζωγράφου, τα οποία βρίσκονται στην προσωπική της συλλογή, ανέρχεται στα 290 εκατομμύρια δολάρια.

Όπως αναφέρει η «New York Post», η Μαρίνα Πικάσο, συγγραφέας ενός βιβλίου όπου κατηγορεί τον παππού της ότι της έκλεψε την παιδική της ηλικία, θα βγάλει στο σφυρί τουλάχιστον έξι έργα του, περιλαμβανομένου και του πορτρέτου της πρώτης συζύγου του, Olga Kokhlova, το οποίο ζωγράφισε το 1923. Τα έργα του διάσημου ζωγράφου θα πουληθούν απευθείας από την εγγονή του, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θα έρθει η ίδια σε επαφή με τους επίδοξους αγοραστές. Το ραντεβού θα γίνει στην Γενεύη.

Το πορτρέτο της πρώτης γυναίκας του Πικάσο, τιτλοφορείται «Portrait de femme (Olga)», και σύμφωνα με τους ειδικούς θα μπορούσε να φτάσει τα 60 εκατ. δολάρια. Επίσης, θα πουληθούν ο πίνακας του 1911 με τίτλο «Femme à la Mandoline (Mademoiselle Leonie assie)», και αυτός με τιμή εκκίνησης τα 60 εκατ. δολάρια, καθώς και το έργο του 1921 με τίτλο «Maternité», το οποίο αναμένεται να έχει τιμή εκκίνησης τα 54 εκατ. δολάρια.

Δεν είναι μόνο τα έργα τέχνης που θα πουλήσει η Μαρίνα Πικάσο. Σχεδιάζει επίσης, να πουλήσει και την βίλα του παππού της στις Κάννες. Η βίλα, με την ονομασία «La Californie», ήταν το μέρος όπου ο Πικάσο έζησε με την δεύτερη σύζυγό του Ζακλίν Ροκ, η οποία αυτοκτόνησε το 1986.