Ο συγγραφέας του «Soumission» σταμάτησε την προώθηση του μετά το μακελειό στην Γαλλία.

Ο Γάλλος συγγραφέας Μισέλ Ουελμπέκ διέκοψε χθες την προώθηση του νέου του βιβλίου «Soumission». Η αιτία ήταν το περιεχόμενο του βιβλίου, όπου ο συγγραφέας φαντάζεται μία Γαλλία που κυβερνάται από ένα μουσουλμανικό κόμμα το 2022. Οι επικρίσεις που δέχτηκε για ισλαμοφοβία τον οδήγησε στην κίνηση του αυτή.

Επίσης, στην επίθεση που έγινε στην Γαλλία έχασε τον αγαπημένο του φίλο  Μπερνάρ Μαρίς (οικονομολόγος και μέτοχος του Charlie Hebdo). «Έχει συγκλονισθεί από τον θάνατο του φίλου του Μπερνάρ Μαρίς», δήλωσε ο ατζέντης του, Φρανσουά Σαμιουελσον στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Μπερνάρ Μαρίς έτρεφε βαθύ θαυμασμό για τον Μισέλ Ουελμπέκ, τον οποίο θεωρούσε λαμπρό αναλυτή του φιλελευθερισμού, σε σημείο ώστε να του έχει αφιερώσει το βιβλίο του «Ουελμπέκ οικονομολόγος» (Houellebecq economiste) που εκδόθηκε τον περασμένο χρόνο.

Το συγκεκριμένο μυθιστόρημα χαρακτηρίσθηκε από «εξαιρετικό» έως «ανεύθυνο», έχει προκαλέσει θύελλα σχολίων και κατηγορίες για τροφοδότηση της ισλαμοφοβίας και της αύξησης της δύναμης του Εθνικού Μετώπου.

Ο Γάλλος συγγραφέας, συνηθισμένος στην πολεμική που έχει συνοδεύσει την έκδοση κάθε ενός από τα βιβλία του, ήταν παντού παρών στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης αυτήν την εβδομάδα για την προώθηση του βιβλίου «Soumission».

Σύμφωνα με τον Φρανσουά Σαμιουελσον, ο Μισέλ Ουελμπέκ δεν διαθέτει αστυνομική προστασία.