Ήρωες παιδικών βιβλίων σε συλλεκτικό ασημένιο νόμισμα

Στις περισσότερες χώρες συλλεκτικά νομίσματα εκδίδονται για να τιμήσουν επετείους ή εθνικούς ήρωες, ωστόσο, αυτή τη φορά, οι ήρωες είναι αποκύημα μιας δημιουργικής φαντασίας. Η κυβέρνηση της Αυστραλίας βρήκε αυτόν τον τρόπο να τιμήσει μία αγαπημένη συγγραφέα παιδικών ιστοριών: την κυκλοφορία ενός συλλεκτικού ασημένιου νομίσματος με τους δύο πιο διάσημους ήρωές της, τους: Snugglepot nad Cuddlepie.

Πρόκειται για τη  Cecilia May Gibbs, ή απλά May Gibbs ((17 Ιανουαρίου 1877 – 27 Νοεμβρίου 1969) όπως ήταν γνωστή στο κοινό. Ήταν αγγλο-αυστραλή συγγραφέας,σκιτσογράφος και κομικογράφος με την οποία μεγάλωσαν πολλές γενιές Αυστραλών και Νεοζηλανδών. Γεννημένη το 1877 στη Βρετανία, η Gibbs ήρθε στην Αυστραλία σε παιδική ηλικία όταν οι γονείς της αποφάσισαν να μεταναστεύσουν για οικονομικούς λόγους. Από παιδί είχε ζωηρή φαντασία και η πρώτη της ιστορία δημοσιεύτηκε το 1889, σε ηλικία 12 ετών (!). Στα χρόνια που ακολούθησαν, σπούδασε στην Βρετανία, εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο, ενώ το 1913 σύστησε στο κοινό τα gumnut babies (γομο-παξιμαδο-μωράκια), τα οποία έμελλε να γίνουν ιδιαίτερα αγαπητά από το παιδικό κοινό. Ανέλαβαν μάλιστα να εμψυχώσουν τους Αυστραλούς κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η συγγραφική της δραστηριότητα παρέμεινε αμείωτη και μετά τον γάμο της, αφήνοντας στο κοινό 19 έργα, τα οποία αγάπησαν εκατομμύρια παιδιά.  Οι Snugglepot nad Cuddlepie ωστόσο, είναι οι πιο αγαπημένοι από το κοινό ήρωές της. Η Αυστραλία έχει τιμήσει τη μνήμη της και στο παρελθόν, με έκδοση γραμματοσήμου, το 1985.

Σημειώνεται ότι τα νομίσματα εκδίδονται μόνο για συλλεκτικούς λόγους και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ανταλλακτικό μέσο.