"1913: Η χρονιά πριν από τη θύελλα", του Florian Illies

Από τις εκδόσεις “Utopia” κυκλοφορεί το μυθιστόρημα του Florian Illies “1913: Η χρονιά πριν από τη θύελλα”, σε μετάφραση Ειρήνης Διάδου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

1913-xronia1913, η χρονιά κατά την οποία ο Προυστ αναζητά τον χαμένο χρόνο, ο Στραβίνσκι την ιεροτελεστία της άνοιξης, η νεαρή Κοκό Σανέλ ανοίγει την πρώτη της μπουτίκ, ο Κάφκα, ο Τζόυς και ο Μούζιλ πίνουν την ίδια μέρα καπουτσίνο στην Τεργέστη, ο Ζίγκμουντ Φρόιντ και ο Ράινερ Μαρία Ρίλκε βγαίνουν μαζί για ποτό, ένας δεκατριάχρονος ονόματι Μπέρτολτ Μπρεχτ γίνεται αρχισυντάκτης μιας σχολικής εφημερίδας στο Άουγκσμπουργκ, ο Έρνστ Λούντβιχ Κίρχνερ ζωγραφίζει ξανά και ξανά την Πότσνταμερ Πλατς και, ένας Αυστριακός ζωγράφος, ονόματι Άντολφ Χίτλερ, πουλάει τα τοπία του ως καρτ-ποστάλ.

Μια χρονιά που, τόσο η αρχή όσο και το τέλος της, μπλέκονται στα γρανάζια της τέχνης, μέσα από τη γραφή ενός στυλίστα.
Ο Florian Illies (Φλόριαν Ίλις) γεννήθηκε στο Σλιτς το 1971. Σπούδασε Ιστορία Τέχνης και Σύγχρονη Ιστορία. Είναι Γερμανός δημοσιογράφος, συγγραφέας, εκδότης και έμπορος αντικειμένων τέχνης. Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό με το πρώτο μπεστ-σέλερ του, το Generation golf (2000). To 1913 διασκευάστηκε για το θέατρο, ανέβηκε στο γνωστό φεστιβάλ του Oberhausen και είναι το δεύτερο μπεστ-σέλερ του.

Διεθνές Best Seller – Έχει μεταφραστεί σε 22 Γλώσσες