"Το μοτίβο του δολοφόνου", βράδυ Πέμπτης στο Cafe-bar Cosmos

Το αστυνομικό μυθιστόρημα του Γρηγόρη Αζαριάδη με τίτλο “Το μοτίβο του δολοφόνου” (εκδόσεις “Γαβριηλίδη”) παρουσιάζεται απόψε, Πέμπτη,στις 20:30 στο Cafe-bar Cosmos (Έλλης 15, Πλατεία Δημαρχείου, μετρό Δάφνη)

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Αντώνης Καρπετόπουλος, δημοσιογράφος
Στέφανος Σκουτέλας, αξιωματικός Ε.Α.
Μιχάλης Χαντάς, κλινικός ψυχολόγος

Απόσπασμα από το βιβλίο:
“Λίγα μόλις λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, η Περσεφόνη Πετρίδου, βγήκε από την πολυκατοικία επί της οδού Ήβης. Βυθισμένη στις σκέψεις δεν πήρε είδηση την απότομη μεταβολή του καιρού. Ο αέρας δυνάμωσε κάνοντας τα ψηλά δέντρα στις δυο πλευρές του σκοτεινού δρόμου να μοιάζουν μεθυσμένοι χορευτές. Ένιωσε ένα ψυχρό χάδι στην πλάτη, που παρέπεμπε σε μια απροσδιόριστη απειλή. Τάχυνε το βήμα. Άνοιξε βιαστικά την τσάντα κι έβγαλε τα κλειδιά του αυτοκινήτου της. Εκείνη τη στιγμή, άκουσε έναν ανεπαίσθητο θόρυβο. Στράφηκε πίσω της. Ένας ψηλός, αδύνατος άντρας με φούτερ και κουκούλα στεκόταν απέναντι. Στο χέρι κρατούσε ένα περίστροφο.

Το-μοτίβο-του-δολοφόνουΟ άντρας την κοίταζε αμίλητος. Το παγωμένο βλέμμα του την έκανε να ανατριχιάσει. Τέντωσε το χέρι και την σημάδεψε. Η γυναίκα είδε την αποτρόπαιη μάσκα του τρόμου να την αγκαλιάζει με αόρατα χέρια κι ένιωσε τα παγωμένα δάχτυλα να ψαχουλεύουν τον λαιμό της. «Μην το κάνεις… σε παρακαλώ!»

Τρείς πυροβολισμοί ήρθαν σαν απάντηση στην ικεσία της. Οι βολίδες σφηνώθηκαν ψηλά, στους μηρούς. Παραπάτησε κι έγειρε προς τα πίσω. Τα χέρια της υψώθηκαν αβέβαια σαν να προσπαθούσε να προστατέψει το σώμα της απ’ αυτό που καταλάβαινε ότι θα ακολουθούσε. Την πλησίασε λίγο περισσότερο. Τράβηξε ξανά τη σκανδάλη. Άλλοι δυο πυροβολισμοί χαμηλά, στην κοιλιά. Η Περσεφόνη γλίστρησε απαλά προς τα κάτω και σωριάστηκε ανάσκελα στον δρόμο. Ο άντρας πλησίασε λίγο ακόμα. Τα δευτερόλεπτα μέχρι τους επόμενους πυροβολισμούς αργοσύρθηκαν σαν βαριεστημένες χελώνες. Άλλες δυο βολίδες στο στήθος. Έμεινε να την κοιτάζει ακίνητος. Πήγε πάνω της. Ακούμπησε σχεδόν το περίστροφο στο μέτωπό της. Μια τελευταία βολίδα. Εξ επαφής.”