Στις 10 Ιουνίου η έναρξη του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

Ένα πρόγραμμα «νεανικό, εναλλακτικό και πολιτικό που αφουγκράζεται την Ελλάδα και τον κόσμο του 2016» με περισσότερες από 70 εκδηλώσεις θα φιλοξενήσει φέτος το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, όπως ανέφερε κατά την σημερινή παρουσίαση του στην κατάμεστη από Έλληνες καλλιτέχνες αίθουσα του κτιρίου H΄, στην Πειραιώς 260, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος.

«Ο νέος διευθυντής και η ομάδα του έφτιαξαν, μια εξαιρετική χρονιά για το Φεστιβάλ» ανέφερε στον χαιρετισμό του ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς, τονίζοντας ότι «είναι μια ευτυχισμένη στιγμή, μετά τις περιπέτειες και τις δύσκολες στιγμές που περάσαμε». Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης που ήταν παρών, είπε ότι «οι τέχνες και τα γράμματα είναι σήμερα ο ισχυρότερος δεσμός της Αθήνας και του τόπου, με την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. «Ο δήμος Αθηναίων στηρίζει το φεστιβάλ – σύμβολο της πόλης» δήλωσε.

Από τις 10 Ιουνίου έως τις 20 Αυγούστου στα θέατρα της Επιδαύρου και της Μικρής Επιδαύρου, του Ηρωδείου και στους χώρους της Πειραιώς 260, θα ξεδιπλωθεί ένα πρόγραμμα που «καταρτίστηκε μέσα σε ένα μήνα με ενδιαφέρουσες προτάσεις που συγκροτούν έναν ενιαίο άξονα» είπε ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος.

«Σήκωσα την σκυτάλη για να καλυφθεί το κενό που δημιουργήθηκε τους τέσσερις τελευταίους μήνες, ώστε το φεστιβάλ να συνεχιστεί και σταδιακά να αποκτήσει τον νέο του βηματισμό και την καλλιτεχνική φυσιογνωμία που θα μπορέσω να του προσδώσω στη διάρκεια της θητείας μου. Φυσιογνωμία που δεν μπορεί να αγνοήσει την έως τώρα επιτυχημένη πορεία της διοργάνωσης, ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ