Χρυσούλα Διαβάτη για Φαμπρ: "Αυτό το νούμερο πρέπει να φύγει"

«Αυτό το “νούμερο” πρέπει να φύγει πίσω με το ίδιο εισιτήριο που ήρθε! Είναι ανεπιθύμητος… Να μη γίνει Φεστιβάλ!» δήλωσε η Χρυσούλα Διαβάτη για τον Βέλγο καλλιτέχνη οποίος παραιτήθηκε πριν από λίγες ώρες.

«Τον Γιαν Φαμπρ δεν τον θεωρώ καλλιτέχνη γιατί κάνει την τρελάρα του, κάνει ίσως τις διαστροφές του, όλα αυτά που για λίγο είδα γιατί δεν τον ήξερα καν και γιατί να τον ξέρω. Δεν τον παραδέχομαι και γιατί να είναι ένας ξένος. Να μου πεις ότι ήταν κάποιος πολύ σημαντικός, να ερχόταν ο Μπέργκμαν αν ζούσε, ο Πήτερ Μπρουκ, αυτοί είναι όμως πολύ σεμνοί άνθρωποι. Ο Πήτερ Μπρουκ είχε πει όταν τον ρώτησαν γιατί δεν κάνει μια αρχαία ελληνική τραγωδία ότι “δεν τολμώ να την αγγίξω…”» δήλωσε μιλώντας στο κανάλι Ε.

«Ο χώρος της Επιδαύρου δεν είναι χώρος πειραματικός, όπως τον έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να πηγαίνουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες και να ελέγχονται… Ένας άνθρωπος, όπως και ο προηγούμενος, που δεν ξέρουν το ελληνικό θέατρο, που δεν ξέρουν τους Έλληνες καλλιτέχνες πότε θα προλάβει να τους μάθει; Ή θα του τα πουν τα φωτισμένα μυαλά που ο ένας είναι χειρότερος από τον άλλο;

Αυτό το νούμερο πρέπει να φύγει πίσω με το ίδιο εισιτήριο που ήρθε! Είναι ανεπιθύμητος… Να μη γίνει φεστιβάλ. Καλά θα κάνουν κάποιους χώρους που έχουν ιστορία, όπως και το Εθνικό να τους κλείσουν να τα ξανανοίξουν όταν θα είναι ώριμοι έτοιμοι, για να τα προστατεύσουν, γιατί αυτά έχουμε» κατέληξε η ηθοποιός.

Πηγή: iefimerida.gr