Calling Fellow Book Lovers

Θυμάστε την τελευταία φορά που διαβάσατε την τελευταία σελίδα ενός βιβλίου, το κλείσατε και χαμογελάσατε; Είναι η στιγμή που αποχωρίζεσαι τον κόσμο στον οποίο σε έχει βυθίσει ο συγγραφέας, επιστρέφεις στο δικό σου, λίγο πιο πλούσιος σε εμπειρίες και συναισθήματα. Μπορεί το αναγνωστικό αυτό ταξίδι να είναι προσωπικό, δεν χρειάζεται όμως να είναι μοναχικό. Υπάρχει άραγε πιο ωραίο πράγμα από το να μοιράζεσαι βιβλία με άλλους ανθρώπους; Να συζητάς την εμπειρία αυτή, να διαπιστώνεις ότι ο καθένας τους μπορεί να διαβάσει τις ίδιες ακριβώς λέξεις με τόσο διαφορετικό τρόπο;

Το μαντέψατε, πρωταγωνιστής του επόμενου pop-up event της αθηΝΕΑς είναι το βιβλίο, και όχι το οποιοδήποτε βιβλίο. Εκείνο το βιβλίο που σας άγγιξε, σας διαμόρφωσε, σας άλλαξε – ο καθένας έχει το δικό του.

Την Τρίτη 22 Μαρτίου σας καλούμε να το φέρετε μαζί σας (και να είστε έτοιμοι να το αποχωριστείτε), σε ένα ευφάνταστο λογοτεχνικό δείπνο, ένα literary supper club, το μενού του οποίου επιμελείται η Αλεξάνδρα Στράτου. Θα μαζευτούμε στο χώρο του Κ44 στο Γκάζι για μια βραδιά αφιερωμένη στα βιβλία που αγαπάμε, μια σπάνια ευκαιρία στην εποχή μας να μιλήσουμε για κάτι που μπορεί να μην έχει άμεση “πρακτική χρησιμότητα”, είναι όμως ένα πολύτιμο αντίδοτο στην απορρόφηση μας από την καθημερινότητα. Και επειδή ο οίνος ευφραίνει καρδίαν και εδώ στην αθηΝΕΑ το αγαπάμε το κρασί, συντροφιά θα μας κρατήσουν για άλλη μια φορά οι οινικές επιλογές της Μαρίας Τριτάρη.