Στο νοσοκομείο με πνευμονία ο σκηνοθέτης Μάικλ Μουρ

Στην εντατική μονάδα νοσοκομείου της Νέας Υόρκης νοσηλεύεται ο αμερικανός σκηνοθέτης Μάικλ Μουρ, με συμπτώματα πνευμονίας, με αποτέλεσμα να διακόψει την εκστρατεία προώθησης του ντοκιμαντέρ του “Where to Invade Next”.

Ο ίδιος, με σατυρική διάθεση, σχολίασε στο Facebook για την περιπέτεια της υγείας του: “Ας πούμε πως τα πράγματα δεν πήγαιναν πολύ καλά το βράδυ της Κυριακής. Αλλά χάρη στους καλούς γιατρούς, το αξιοπρεπές φαγητό του νοσοκομείου και το δεύτερο τρίμηνο του Obamacare, πάω πολύ καλύτερα”.

Ο Μουρ απέδωσε την ασθένειά του στην κόπωση που του προκάλεσαν η εντατική εκστρατεία προώθησης του νέου του φιλμ, οι παρεμβάσεις του υπέρ του υποψηφίου για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος Μπέρνι Σάντερς, αλλά και η εκστρατεία που διεξάγει για να καταγγείλει το σκάνδαλο του μολυσμένου νερού στο Φλιντ, τη γενέτειρά του, στο Μίσιγκαν.

Στο ντοκιμαντέρ “Where to Invade Next”, ο Μουρ βάζει τον εαυτό του στο επίκεντρο της δράσης, υποδυόμενος τον δήθεν κατακτητή που καρφώνει στο έδαφος την αμερικανική σημαία όπου κι αν πηγαίνει, παραπέμποντας στις στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ στο εξωτερικό.