Act4Greece από την Εθνική Τράπεζα και το Ίδρυμα Ωνάση

Τον εκσυγχρονισμό των υποδομών των δύο σκηνών του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν -το Υπόγειο και τη σκηνή της Φρυνίχου 14 στην Πλάκα – έχει ως στόχο το πρόγραμμα συμμετοχικής χρηματοδότησης ACT4GREECE (https://www.nbg.gr/act4greece/el/) που παρουσιάστηκε χθες, 1η Φεβρουαρίου, στο Μέγαρο Μελά από την Εθνική Τράπεζα. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη πλατφόρμα crowdfunding με κοινωφελή χαρακτήρα στην Ελλάδα και είναι μια πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας ενώ σε αυτό συμμετέχει ως Στρατηγικός Εταίρος και το Ίδρυμα Ωνάση.

Η εκδήλωση έγινε παρουσία του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, της προέδρου της ΕΤΕ κας Λούκας Κατσέλη, του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΤΕ κ. Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, του προέδρου του Ιδρύματος Ωνάση Δρ Αντώνη Παπαδημητρίου και εκπροσώπων κοινωφελών Ιδρυμάτων και φορέων.

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση τόνισε μεταξύ άλλων ότι «στο Ίδρυμα Ωνάση, χαιρόμαστε ιδιαίτερα που σήμερα, μαζί και παράλληλα με άλλα σημαντικά κοινωφελή ιδρύματα, αποδεχόμαστε την πρόσκληση της Εθνικής Τράπεζας να συμμετάσχουμε στην πρωτοβουλία ACT4GREECE  – την πρώτη μεγάλη πλατφόρμα crowdfunding με κοινωφελή χαρακτήρα που δημιουργείται στην Ελλάδα”.

Αναφέρθηκε επίσης στα 40 χρόνια προσφορά του Ιδρύματος, ενώ τόνισε ότι “αναγνωρίζουμε ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία οφείλει να συμπράττει με την Πολιτεία, πλαισιώνοντάς την, για ένα πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα και για το κοινό καλό ιδίως όταν πρόκειται για δημόσια αγαθά”.