Τρία θεατρικά έργα του Γιάννη Σκαραγκά παρουσιάζονται απόψε στο "Επί Λέξει"

To  βιβλίο «Τρία θεατρικά» με τα τρία τελευταία θεατρικά έργα του Γιάννη Σκαραγκά: «Αυτοί που περπατούν στα σύννεφα», «Η εποχή του κυνηγιού» και «Στα πόδια» παρουσιάζεται απόψε στις 19:00, από τις εκδόσεις «Κριτική» και το βιβλιοπωλείο «Επί Λέξει».

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο δημοσιογράφος και βιβλιοκριτικός Νίκος Κουρμουλής. Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Ελίνα Ακριτίδου, Παναγιώτα Βλαντή, Αθηνά Μαξίμου και Φωτεινή Μπαξεβάνη.

«Τρία θεατρικά» του Γιάννη Σκαραγκά: http://kritiki.gr/product/tria-theatrika/

Λίγα λόγια για το βιβλίο

triatheatrikaΣε τρεις διαφορετικές εποχές, από το 1896 μέχρι την ελληνική οικονομική κρίση των ημερών μας, οι ήρωες αυτών των έργων προσπαθούν να βρουν νόημα μέσα σε έναν κόσμο που, χωρίς το κομμάτι της μνήμης και της γενναιοδωρίας, μοιάζει ανίκανος να συγκρατήσει τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά του.

Το «Αυτοί που περπατούν στα σύννεφα» είναι ένα έργο που αναφέρεται στο πρόσωπο του Άγγλου ποιητή Ρούπερτ Μπρουκ. Είναι μια ιστορία για τις αναμνήσεις των ανθρώπων που μας αγάπησαν αφόρητα.

«Η εποχή του κυνηγιού» αναφέρεται στη σχέση της αφήγησης με την πραγματικότητα και τη βία της οικονομικής κρίσης, για τις ιστορίες που έχουμε ανάγκη να ξαναπούμε για να επινοήσουμε το καλό, να κατανοήσουμε την απώλειά του και να το αναπληρώσουμε.

Το έργο «Στα πόδια» είναι η ιστορία ενός άντρα που προσπαθεί να εμποδίσει μια γυναίκα να συναγωνιστεί άντρες αθλητές. Με αφορμή τη συμμετοχή της Σταματίας Ρεβίθη στους πρώτους Ολυμπιακούς αγώνες του 1896 στην Αθήνα, το έργο αφηγείται τη φανταστική σχέση της μοναδικής γυναίκας μαραθωνοδρόμου με τον άνθρωπο που πασχίζει να τη σταματήσει.

Επί Λέξει Βιβλιοπωλείο
Ακαδημίας 32 & Λυκαβηττού, 106 72 Αθήνα

Προτεινόμενα για εσάς