Το "άλλο" σπίτι: Μαθητικό θέατρο κατά των προκαταλήψεων

“Τι σημαίνει για σένα «σπίτι»; Πώς μπορείς να το διαμορφώσεις με τη φαντασία σου; Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τον Άλλον να βρει το «σπίτι» του;” Το “άλλο” σπίτι” είναι το νέο εγχείρημα της ομάδας «Εν δυνάμει», σε σκηνοθεσία της Ελένης Ευθυμίου που ανεβαίνει στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Η ομάδα αποτελείται από άτομα με και χωρίς αναπηρία και δημιουργεί παραστάσεις με ευαισθησία και χιούμορ, με το σύνθημα: η ζωή είναι καλύτερη όταν τη μοιραζόμαστε όλοι μαζί. Πρόκειται για ένα συνδυασμό θεάτρου ντοκουμέντου και θεάτρου της επινόησης, όπου μια μεικτή ομάδα ατόμων με και χωρίς αναπηρία παρουσιάζει με ευαισθησία αλλά και χιούμορ τις αγωνίες και τα μυστικά όσων βιώνουν το αρνητικό πρόσημο του «Άλλου» και διερευνά την έννοια του χώρου ως αντανάκλαση της ταυτότητας του ατόμου.

Στην παράσταση, η κοινωνία, το «μεγάλο σπίτι» όλων μας, διασταυρώνεται με το «άλλο» σπίτι, αυτό που η κοινωνία παρέχει στις αδύναμες κοινωνικές ομάδες, αλλά και με τα όνειρα, τις ελπίδες, τους φόβους και τις προσδοκίες των προσώπων-μελών της ομάδας «Εν δυνάμει».

Παρακολουθώντας την παράσταση, οι μαθητές ανακαλύπτουν διαφορετικές όψεις μιας άγνωστης πραγματικότητας και έρχονται κοντά στον Άλλον, τον διαφορετικό. Ο κόσμος μας είναι ένας χώρος τον οποίο πρέπει να μοιραστούν πολλοί και διαφορετικοί μεταξύ τους άνθρωποι.

Μέσα από τη σκηνική παρουσία της ομάδας, που λειτουργεί αρμονικά, χωρίς στερεότυπα και διακρίσεις, μια νέα κοινωνία αποκαλύπτεται στους μαθητές: μια κοινωνία, όπου οι άνθρωποι δεν αξιολογούνται βάσει της δύναμης και της τελειότητας, αλλά βάσει των προσωπικών, ξεχωριστών τους ικανοτήτων…

Κόστος: 5 € ανά μαθητή

Κρατήσεις
Tηλ: 213 017 8002

Email: education@sgt.gr

Περισσότερες πληροφορίες εδώ