Oι νικητές του διαγωνισμού φωτογραφίας 2015

Στον 27ο φωτογραφικό διαγωνισμό του National Geographic οι εικόνες ήταν στην πλειονότητά τους καθηλωτικές.

Από τις 17.000 που ήταν οι συμμέτοχες, μόλις δέκα ήταν οι νικητήριες φωτογραφίες με πρώτο και καλύτερο τον φωτογράφο Anuar Patjane Floriuk.

Η φωτογραφία του είναι τραβηγμένη στο Μεξικό, κοντά στο Roca Partida, είναι υποβρύχια και έχει τίτλο «Whale Whisperer», δλδ. Ο Γητευτής των Φαλαινών.

«Αυτή η φωτογραφία δεν ήταν στημένη», είπε ο Floriuk. «Τραβούσα φωτογραφίες δίπλα στο κεφάλι της φάλαινας και ξαφνικά ξεκίνησε να κολυμπά προς την υπόλοιπη ομάδα των δυτών. Εκείνοι έκαναν χώρο για τη φάλαινα και το μικρό της και απλά πάτησα το κουμπί όταν το κάδρο και η σύνθεση μου φάνηκαν σωστά». O Floriuk κέρδισε μια οκταήμερη φωτογραφική αποστολή του National Geographic στην Κόστα Ρίκα και το κανάλι του Παναμά, για δύο άτομα.

 Anuar Patjane Floriuk

867782_whale

Faisal Azim

Τρεις εργάτες σε εργοστάσια χαλικιού, πίσω ένα παράθυρο καλυμμένο με σκόνη και άμμο. Bangladesh

867784_face2

Ahmed Al Toqi

Στιγμιότυπο από το «Camel Ardah«, όπως ονομάζεται στο Oman. Πρόκειται για μια από τις παραδοσιακές μορφές αγώνων μεταξύ 2 καμήλων και των αναβατών τους που θέλει να αναδείξει την ομορφιά και τη δύναμη που κρύβουν οι αραβικές καμήλες και οι καβαλάρηδές τους. Ωστόσο θεωρείται επικίνδυνο θέαμα γιατί οι αντιδράσεις των ζώων συχνά είναι απρόβλεπτες και οι καμήλες όταν εξαγριώνονται ορμούν προς το κοινό.

867785_face3 (1)

Stefano Zardini

Μια σάουνα στα 2.800 πόδια υψόμετρο στις Άλπεις.

867788_slide_444198_5893238_free

Eduard Gutescu
Romania, στο χωριό Pestera.

867786_face

Beth McCarley

«Τη νύχτα πριν από την επιστροφή στο Windhoek, περάσαμε αρκετές ώρες στο Deadveli. Το φεγγάρι ήταν αρκετά φωτεινό για να φωτίσει τους αμμόλοφους αλλά ο ουρανός ήταν ακόμα αρκετά σκοτεινός για να δούμε καθαρά τον Γαλαξία. Deadveli σημαίνει «νεκρός βάλτος.» Τα δέντρα Camelthorn πιστεύεται ότι είναι περίπου 900 ετών, αλλά δεν έχουν αποσυντεθεί, επειδή το περιβάλλον είναι τόσο ξηρό».

1

Stefane Berube

Μια οικογένεια σπάνιων λευκών ρινόκερων στο Ziwa Rhino Sanctuary στην Ουγκάντα.

867789_10-stunning-photos-from-nat-geo-traveler-s-photo-contest (1)

Alain Schroeder

Ινδοί παλαιστές Κούστι. Στα διαλείμματα των αγώνων σκεπάζονται με το χώμα για να μην κρυώσουν και για να φύγει η οσμή του ιδρώτα.

2

Sarah Wouters

Δύο παιδιά κυνηγούν μια πάπια στην επαρχία Nong Khai της Ταϊλάνδης.

867792_face_1

Bartłomiej Jurecki

Ζευγάρι Πολωνών γεωργών που ακόμη και σήμερα χρησιμοποιούν δρεπάνι και τρίαινα στα χωράφια που μαζεύουν σιτηρά.

867787_face8y