Ψήφος εμπιστοσύνης και από τους 162 βουλευτές, διαφορετικά εκλογές

Να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης και από τους 162 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ είναι ο στόχος της κυβέρνησης, προκειμένου να μπορέσει να κυβερνήσει για τα επόμενα 3,5 χρόνια, δήλωσε ο Υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης ενώ σε αντίθετη περίπτωση, η κυβέρνηση της αριστεράς «θα πέσει δυστυχώς από αριστερούς βουλευτές» και θα ακολουθήσουν οι κάλπες.

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Φλαμπουράρης απέρριψε το ενδεχόμενο να συνεχίσει η κυβέρνηση με πλειοψηφία ακόμη και 151 βουλευτών, λέγοντας με νόημα ότι «δεν παίζουμε» και πως με αυτόν τον αριθμό βουλευτών δεν μπορούν να ψηφιστούν νομοσχέδια. Παράλληλα σημείωσε, ότι σε περίπτωση απώλειας της εμπιστοσύνης της Βουλής προς την κυβέρνηση, οι κάλπες θα πρέπει να στηθούν το συντομότερο, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξει πλήγμα στην οικονομία.

Σε ό,τι αφορά τα εσωκομματικά ο Υπουργός Επικρατείας εκτίμησε ότι οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνούν -επί της ουσίας η Αριστερή Πλατφόρμα- θα αποχωρήσουν για να δημιουργήσουν άλλο κόμμα. Ερωτηθείς εάν το νέο αυτό κόμμα θα εκπροσωπηθεί στη Βουλή, ο κ. Φλαμπουράρης παρατήρησε πως θεωρεί κάτι τέτοιο δύσκολο ενώ σε ό,τι αφορά την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι μπορεί να λάβει ακόμη και την αυτοδυναμία, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα συνεχιστεί η «άψογη μέχρι τώρα και σε όλα τα επίπεδα» συνεργασία με τους ΑΝΕΛ.