Ο Μίκης Θεοδωράκης γιορτάζει τα ενενηκοστά του γενέθλια

Τo Μέγαρο Μουσικής Αθηνών γιορτάζει, παρουσία του ιδίου του Μίκη Θεοδωράκη, τα 90 χρόνια τού μεγάλου μας συνθέτη, στις 29 Ιουλίου, ημέρα των γενεθλίων του, με μια εκδήλωση – αφιέρωμα σε κοσμαγάπητα τραγούδια του, που σιγοψιθύρισαν χιλιάδες άνθρωποι σε κάθε άκρη της Ελλάδας, αλλά και σε μακρινές γωνιές της υφηλίου.

Με τίτλο «Μίκης Θεοδωράκης – Γενέθλια στον Κήπο του Μεγάρου» και με τη συμμετοχή της Ελένης Βιτάλη, του Ζαχαρία Καρούνη, της Μπέττυς Χαρλαύτη και της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης», η εορταστική αυτή μουσική βραδιά θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ.

Κοσμαγάπητα τραγούδια του συνθετη, κομμάτια που έχουν συνδεθεί με τη νεότερη ιστορία της Ελλάδας, θα ερμηνεύσουν οι Ελένη Βιτάλη, Ζαχαρίας Καρούνης και Μπέττυ Χαρλαύτη.

Μαζί τους, συμπράττει η Λαΐκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης».

Από το μουσικό αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τραγούδια όπως, τα «Όμορφη πόλη», «Φαίδρα», «Δρόμοι παλιοί», «Μαργαρίτα Μαγιοπούλα», «Στρώσε το στρώμα σου για δυο», «Χαρταετοί», αποσπάσματα από το Άξιον εστί και άλλα.

o-mikis-theodorakis-giortazei-ta-enenikosta-tou-genethlia

Το οικουμενικό μήνυμα της μουσικής τού ‘Ελληνα δημιουργού, ο οποίος γεννήθηκε στη Χίο το 1925, παραμένει πάντοτε επίκαιρο και έχει γνήσια λαϊκό χαρακτήρα. Μέσα από τη μουσική του σπουδαίου δημιουργού, ο ελληνικός λαός εξέφρασε τη χαρά και τη λύπη του, την απογοήτευση και το θυμό του, την εθνική του περηφάνια και κάποτε τoν εθνικό του μαρασμό.

Η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» δημιουργήθηκε τον Μάιο του 1997 από μουσικούς-συνεργάτες του Μ. Θεοδωράκη, γνώστες του έργου του, το οποίο επιχειρούν να αναδείξουν με ποικίλους τρόπους (συναυλίες, παραστάσεις, τηλεοπτικές εμφανίσεις, ηχογραφήσεις). Η πρώτη εμφάνιση της Ορχήστρας έγινε στο Θέατρο Αιξωνή της Γλυφάδας τον Ιούνιο του 1997. Έκτοτε, η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» έχει δώσει πολλές συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό σε συνεργασία με καταξιωμένους καλλιτέχνες της παλιάς και της νέας γενιάς, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές και προάγοντας τον ελληνικό πολιτισμό.

Πληροφορίες
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη – Αθήνα, τηλ.: 210 7282000.Τιμές εισιτηρίων: προπώληση: 10 ευρώ, κατά την είσοδο την ημέρα της συναυλίας: 12 ευρώ. Προπώληση: ταμεία Μεγάρου, εκδοτήρια Μεγάρου: Ομήρου 8 – Αθήνα, τηλεφωνικά: 210 7282333, ηλεκτρονικά: megaron.gr.