Ο Μπομπ Γκέλντοφ επανεκδίδει το τραγούδι «Do They Know It's Christmas?»

Μπομπ Γκέλντοφ

O μουσικός και φιλάνθρωπος Μπομπ Γκέλντοφ, ο οποίος το 1984 κατάφερε να ευαισθητοποιήσει μια ολόκληρη γενιά τραγουδιστών της ροκ μουσικής προκειμένου να συμμετάσχουν στην ηχογράφηση ενός τραγουδιού με φιλανθρωπικό σκοπό, για την αντιμετώπιση του λιμού στην Αφρική, θα συγκεντρώσει χρήματα που θα χρησιμοποιηθούν στη μάχη εναντίον της επιδημίας του ιού Έμπολα, με μια νέα διασκευή του τραγουδιού αυτού.
Ο Γκέλντοφ, άλλοτε επικεφαλής ενός συγκροτήματος από την Ιρλανδία, των Boomtown Rats, είχε καλέσει πολλούς αστέρες του πενταγράμμου μαζί με τους οποίους δημιούργησε το συγκρότημα Band Aid, που τραγούδησε το τραγούδι Do they Know it’s Christmas? πριν από τρεις δεκαετίες με στόχο να βοηθήσουν τους ανθρώπους που υπέφεραν από το λιμό στην Αιθιοπία.

Ο Γκέλντοφ δήλωσε κατά τη διάρκεια μίας συναυλίας στο Λονδίνο ότι το τραγούδι αυτό θα ηχογραφηθεί ξανά. Στη νέα διασκευή θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων το συγκρότημα One Direction, οι τραγουδιστές Μπόνο, Εντ Σίραν και Σαμ Σμιθ και η τραγουδίστρια Αντέλ, όπως μετέδωσαν βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Στην αρχική έκδοση του, που είχε συγκεντρώσει από πωλήσεις 8,5 εκατ. ευρώ, είχαν συμμετάσχει ορισμένοι από τους διασημότερους καλλιτέχνες εκείνης της εποχής περιλαμβανομένων του Μπόνο των U2, του Τζορτζ Μάικλ και του Ντέιβιντ Μπάουι. Το τραγούδι επανεκδόθηκε δύο ακόμα φορές, το 1989 και το 2004.

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tanea.gr/news/culture/article/5178611/o-mpomp-gkelntof-epanekdidei-to-tragoydi-do-they-know-it-s-christmas/