Τα τραγικά γεγονότα της τελευταίας τριακονταπενταετίας. Όπως τα έζησα

«Τα τραγικά γεγονότα της τελευταίας τριακονταπενταετίας. Όπως τα έζησα» είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του Πάνου Σόμπολου. Ο γνωστός δημοσιογράφος και οι Εκδόσεις Πατάκη το παρουσίασαν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Τρίτη 23 Ιουνίου.

Για το βιβλίο μίλησαν οι δημοσιογράφοι Χρίστος Βασιλόπουλος, Νικόλας Βαφειάδης, Μάρα Ζαχαρέα και Αλέξης Παπαχελάς. Τη συζήτηση συντόνισε η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega Όλγα Τρέμη, ενώ ο δημοσιογράφος Γιάννης Διακογιάννης έκανε αναφορά στο τραγικό δυστύχημα στη Θύρα 7 του Σταδίου Καραϊσκάκη το 1981.

EVK12_BIBLIO_PANOY-SOMPOLOY
Συγκεκριμένα, η κ. Τρέμη τόνισε ότι ο κ. Σόμπολος δεν έγραψε τα όσα περιγράφει από τους τέσσερις τοίχους του γραφείου του, αλλά ήταν παρών σε όλα. Ο κ. Παπαχελάς χαρακτήρισε το συγγραφέα «πραγματικό ρεπόρτερ» και «εξαιρετικό άνθρωπο», ενώ ο κ. Βασιλόπουλος μίλησε για το «ανθρώπινο ζεστό βλέμμα» που πάντα είχε ο κ. Σόμπολος ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες του ρεπορτάζ.
Από την πλευρά της, η κ. Ζαχαρέα έκανε λόγο για ανατριχιαστικές λεπτομέρειες που περιλαμβάνει το βιβλίο, κάτι που δίνει την αίσθηση στον αναγνώστη ότι διαβάζει πολλά θρίλερ μαζί. Ο κ. Βαφειάδης χαρακτήρισε πλεονέκτημα του βιβλίου την αυθεντική αφήγηση όλων των σημαντικών γεγονότων του αστυνομικού ρεπορτάζ των τελευταίων δεκαετιών.

EVK13_BIBLIO_PANOY-SOMPOLOY
Ο συγγραφέας είπε ότι το περιστατικό που τον συγκλόνισε περισσότερο στη μακρόχρονη δημοσιογραφική του πορεία ήταν η μάνα που κάηκε ζωντανή μαζί με τα τέσσερα παιδιά της στην Ηλεία το 2007. Ευχαρίστησε, τέλος, όλους όσοι τον τίμησαν με την παρουσία τους.

EVK28_BIBLIO_PANOY-SOMPOLOY

230615154201_1729