Στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Κέλλυς Μπουρδάρα

«Καθοσίωσις και Τυραννίς… Το πολιτικό αδίκημα στο Βυζάντιο (8ος – 13ος αιώνας)» είναι ο τίτλος του καινούργιου βιβλίου της Καθηγήτριας Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κέλλυς Μπουρδάρα.

Το τελευταίο πόνημα της κυρίας Μπουρδάρα παρουσιάστηκε την Τετάρτη 17 Ιουνίου, σε μια κατάμεστη αίθουσα, στον κήπο του Βυζαντινού Μουσείου. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον «Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου» (EPLO) και τις εκδόσεις «Ηρόδοτος».

11651198_10206234677879236_1102066505_n

Η Ομότιμη Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής Αθηνών και πρώην Πρόεδρος της Βουλής, κ. Άννα Ψαρούδα Μπενάκη, ο Καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντής του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών κ. Ταξιάρχης Κόλιας, καθώς και η Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής Αθηνών κ. Ελευθερία Παπαγιάννη μίλησαν για το βιβλίο.

Η κ. Ψαρούδα Μπενάκη ανέλυσε τις πράξεις που καθιστούσαν καθοσίωση και τυραννίδα, καθώς και την τιμωρία των ενόχων στο Βυζάντιο, ενώ έκανε και ενδιαφέροντες παραλληλισμούς με το σήμερα. Στο πλούσιο επιστημονικό έργο της συγγραφέως, του οποίου τελευταίο δείγμα αποτελεί το εν λόγω βιβλίο, αναφέρθηκε ο κ. Κόλλιας. Η κ. Παπαγιάννη προχώρησε σε μια αναλυτική περιγραφή των κεφαλαίων του βιβλίου.

11124177_10206234678519252_700519051_n
Η ίδια η συγγραφέας, κα. Μπουρδάρα, μίλησε για την πολύχρονη έρευνα πίσω από το βιβλίο, η οποία ξεκίνησε από τις μεταπτυχιακές της σπουδές. Δεν παρέλειψε επίσης να χαρακτηρίσει μοχλό ανάπτυξης τα ξενόγλωσσα τμήματα στα πανεπιστήμια, ενώ έκανε ειδική μνεία στους Πρυτάνεις, πολλοί από τους οποίους ήταν παρόντες στην εκδήλωση, καθώς και καθηγητές και φοιτητές.

Στην επιτυχημένη εκδήλωση έδωσαν το παρών εκπρόσωποι της πολιτικής και ακαδημαϊκής κοινότητας. Μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν οι κ.κ. Ντόρα Μπακογιάννη, Δημήτρης Σιούφας, Θεόδωρος Φορτσάκης, Ζέτα Μακρή, Σοφία Βούλτεψη, Κωστής Χατζηδάκης, Φώτης Κουβέλης, Παναγιώτης Πικραμμένος, καθώς και ο πρόεδρος του EPLO κ. Σπύρος Φλογαΐτης.