Αμάλ Κλούνι: «Μια αδικία που έχει κρατήσει πολλά χρόνια»

Ηρθε (στο Μέγαρο Μαξίμου), είδε (το Μουσείο Ακρόπολης) και απήλθε με χαμηλούς τόνους, πολλά φλας και πρωτοσέλιδα. Την ίδια ώρα, δεν σημειώνεται αλλαγή τακτικής στη διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα από την Αθήνα, η οποία δεν θέλει να εμπλακεί σε δικαστική διαμάχη με το Βρετανικό Μουσείο

της Μαίρης Αδαμοπούλου

Nομικές συμβουλές – δημοσιότητα γύρω από το θέμα του επαναπατρισμού των Γλυπτών του Παρθενώνα: σημειώσατε δύο. Κάπως έτσι διαμορφώνεται το σκορ μετά την επίσκεψη της Αμάλ Κλούνι μαζί με το αφεντικό της, τον διαπρεπή νομικό Τζέφρι Ρόμπερτσον και τον καθηγητή Νόρμαν Πάλμερ για να προσφέρουν νομικές συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση σχετικά με το θέμα.

Το νομικό γραφείο δεν έχει προς το παρόν προσληφθεί από την ελληνική πλευρά για να την εκπροσωπήσει. Το κόστος – σε περίπτωση που η Αμάλ Κλούνι και οι συνεργάτες της αναλάβουν την υπόθεση – δεν έχει καθοριστεί.

Και όπως φαίνεται, ενώ οι τρεις νομικοί έδειχναν να κρατούν χαμηλούς τόνους – από τη στιγμή που κατάλαβαν ότι η Ελλάδα δεν είναι τουλάχιστον προς το παρόν διατεθειμένη να εμπλακεί σε δικαστική διαμάχη – και να συζητούν περί φιλικού διακανονισμού, δεν δίστασαν να κάνουν λόγο για προσφυγή σε διεθνή δικαστήρια, χωρίς ωστόσο ουδείς να απαντήσει τι θα συμβεί στην περίπτωση που η Ελλάδα χάσει την υπόθεση.

Διαβάστε τη συνέχεια στο:

http://www.tanea.gr/news/culture/article/5169997/mia-adikia-poy-exei-krathsei-polla-xronia/