«DxM»: Θρίλερ επιστημονικής φαντασίας

Στο ”DxM», μια από τις πλέον αναπάντεχες και εικαστικά ενδιαφέρουσες ταινίες επιστημονικής φαντασίας της χρονιάς, πρωταγωνιστεί η  Ελληνοαμερικάνα Μελία Κρίλινγκ, η ηθοποιός των «The Borgias» και «Οι Φύλακες του Γαλαξία».

Υπόθεση: 

Το ίδρυμα DxM φιλοξενεί φοιτητές που σπουδάζουν βιολογία και κβαντική βιομηχανική. Μία ομάδα φοιτητών προσπαθεί να αναπτύξει μια διαδικασία που μπορεί να παρακάμψει το ανθρώπινο νευρικό σύστημα και να δημιουργήσει ένα ασύρματο δίκτυο νεύρων. Σκοπός τους είναι η αποκατάσταση της κινητικότητας ενός παγκόσμιας κλάσης δρομέα που έσπασε το λαιμό του σε ένα ατύχημα.

Τελικά ανακαλύπτουν πως το ασύρματο νευρωνικό δίκτυο, μπορεί να μεταφέρει διαφορετικούς εγκεφάλους σε διαφορετικούς φορείς. Κι ενώ η νέα τεχνολογία μπορεί να εξαπλωθεί ελεύθερα, το μυστηριώδες παρελθόν ενός μέλους της ομάδας αποκαλύπτεται και απειλεί να μετατρέψει τη διαδικασία σε ένα όπλο μαζικού ελέγχου.

Πρωταγωνιστές: 

Μαζί με τη Μελία Κρίλινγκ, στην ταινία συμμετέχει o Σαμ Νιλ και και ο Ράιαν Ντόιλ, ένας από τους κορυφαίους αθλητές παρκούρ παγκοσμίως, στην πρώτη του εμφάνιση σε ταινία μεγάλου μήκους.

Το «DxM» είναι η τελευταία ταινία του σεναριογράφου/σκηνοθέτη Άντριου Γκοθ («Gallow Walkers», «Cold and Dark») και συμμετέχει στην Αγορά του φετινού Φεστιβάλ Καννών.