Χιλιάδες κόσμου παρακολούθησαν το Άξιον Εστί με τον Ρουβά

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κοινού στην πολυσυζητημένη συναυλία που δόθηκε χθες στη Νέα Σμύρνη προς τιμήν των 90 χρόνων από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη, στην οποία ο Σάκης Ρουβάς ερμήνευσε το έργο «Άξιον Εστί». Χιλιάδες κόσμου, διαφόρων ηλικιών, είχε συρρεύσει από νωρίς το απόγευμα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, όπου πραγματοποιήθηκε η συναυλία, λίγο μετά τις 9 το βράδυ.

Πριν από την έναρξη της συναυλίας, οι διοργανωτές μετέφεραν στους χιλιάδες παρευρισκομένους τον χαιρετισμό του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος υπογράμμισε την άρρηκτη σχέση του «Άξιον Εστί» με την πόλη της Νέας Σμύρνης, αφού το έργο γράφτηκε εκεί. Στην πόλη που έζησε και αγάπησε ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης.

Πριν από την έναρξη της συναυλίας, περίπου σαράντα αντιεξουσιαστές πλησίασαν τον χώρο της πλατείας, πέταξαν προκηρύξεις και αποχώρησαν χωρίς να δημιουργήσουν επεισόδια.

Ο Σάκης Ρουβάς ερμήνευσε τον ρόλο του λαϊκού τραγουδιστή, ενώ τον ρόλο του ψάλτη, ο βαρύτονος Κώστας Ραφαηλίδης και τον ρόλο του αφηγητή ο ηθοποιός Γιώργος Γιαννόπουλος. Συμμετείχαν, επίσης, η χορωδία ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ σε μουσική διδασκαλία του Κωστή Κωνσταντάρα και η Orchestra Mobile, σε μουσική διεύθυνση του Θεόδωρου Ορφανίδη.