Οι ταινίες της εβδομάδας από 23/04

Δέκα νέες προβολές κάνουν σήμερα πρεμιέρα στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες. Απολαυστικές επιστροφές από Κέβιν Κόστνερ και Αλεχάντρο Χοντορόφσκι.

Aναρχία
Ο Εντ Χάρις πρωταγωνιστεί ως ο αρχηγός μιας συμμορίας μοτοσικλετιστών, εμπόρων ναρκωτικών, που βρίσκονται σε πόλεμο με μια διεφθαρμένη αστυνομία. Η παράνομη σχέση της κόρης του με ένα από τα πρωτοπαλίκαρα του, θα πυροδοτήσει μια άνευ προηγουμένου τραγωδία.

Το Μυστικό της Άνταλαϊν
Γεννημένη στις αρχές του 20ού αιώνα, η Άνταλαϊν Μπόουμαν ήξερε πως ποτέ δεν θα κατάφερνε να πάρει μια γεύση από τη μαγεία του 21ου αιώνα, μέχρι που ένα σχεδόν μοιραίο τροχαίο ατύχημα αλλάζει μια για πάντα τη ζωή της.

Η Δεύτερη Αλήθεια
O Andreas (Nikolaj Coster-Waldau) και ο Simon (Ulrich Thomsen) είναι συνάδελφοι αστυνομικοί και στενοί φίλοι, παρ’όλο που κάνουν τελείως διαφορετική ζωή. Ένα τραγικό συμβάν που θα ακολουθήσει και θα ταράξει τις ισορροπίες στην οικογένεια του Andreas, θα είναι η αφετηρία μιας αλυσίδας λανθασμένων αντιδράσεων που θα έχουν απροσδόκητη κατάληξη.

Αδέσποτα Σκυλιά
Ένας αλκοολικός άνδρας, που εργάζεται ως άνθρωπος-πινακίδα, και τα δυο του μικρά παιδιά, μόλις και μετά βίας επιβιώνουν στην Ταϊπέι. H ταινία τιμήθηκε με το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο 70ο Φεστιβάλ Βενετίας.

Σε Επιφυλακή
Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός άνδρα που δεν έχει ακόμα βρει τη θέση του στον κόσμο, αλλά δεν σταματά να την αναζητά ενεργά. Ο Σερίφ είναι γύρω στα τριάντα και έχει επιστρέψει στο σπίτι των γονιών του. Προσπαθεί να περάσει τις εξετάσεις για να ξεκινήσει τις σπουδές του στη νοσηλευτική. Παράλληλα για να βγάλει τα προς το ζην, εργάζεται ως φύλακας σε εταιρεία σεκιούριτι.

Το Τίμημα της Δόξας
Βρισκόμαστε στα τέλη της δεκαετίας του ’70, στη μικρή Ελβετική πόλη Βέβυ. Ο 40χρονος Έντυ μόλις έχει αποφυλακιστεί και κάνει μια συμφωνία με το φίλο του τον Οσμάν: μπορεί να μένει μαζί του εφ’όσον φροντίζει την 7χρονη κόρη του, όσο η μητέρα της βρίσκεται στο νοσοκομείο.

Η Συμμορία του Παρκούρ
Ο Καμ μετά βίας βγάζει τα προς το ζειν και ξεπληρώνει τα χρέη του. Θα πέσει με το ποδήλατο του επάνω στη Νίκι, μια μυστηριώδη ξένη που θα τον παρασύρει στον ιλιγγιώδη κόσμο της.

Πρωταθλητές με Ψυχή
Το “McFarland, USA”, σε σκηνοθεσία της Νεοζηλανδής Niki Caro (Το Σημάδι της Φάλαινας), διαδραματίζεται το 1987 και παρακολουθεί την προσπάθεια ενός προπονητή στίβου να γεφυρώσει τις διαφορές του με την ομάδα Λατινοαμερικανών εφήβων που έχει αναλάβει.

Παραμονεύοντας
Η ελληνική κυβέρνηση παραιτείται κάτω από το βάρος μεγάλων σκανδάλων διαφθοράς και η Αν, σύζυγος και κόρη μεγαλογιατρών, είναι μόνη στην απομονωμένη βίλα της όταν κάποιος εισβάλλει μέσα..

Ο Χορός της Πραγματικότητας
O θρυλικός δημιουργός cult αριστουργημάτων όπως το «Santa Sangre» ή το «El Topo» κάνει την πρώτη του ταινία μετά το «Rainbow Thief» του 1990, τη λανσάρει στο Φεστιβάλ Καννών και τη βαφτίζει αυτοβιογραφική – παρότι είναι γεννημένη μέσα από την πιο δημιουργική, φελινική φαντασία του.