Συνάντηση Τσίπρα-Παπανδρέου - «Υποστηρίζουμε τις μεταρρυθμίσεις» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός

“Πατριωτικό σκοπό” χαρακτήρισε ο πρώην Πρωθυπουργός και Επικεφαλής του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ σε δηλώσεις του, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου και μετά τη δίωρη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ.Παπανδρέου ενημερώθηκε από τον Πρωθυπουργό για την πορεία της διαπραγμάτευσης και στις δηλώσεις του ξεκαθάρισε ότι «στόχος είναι να διατηρήσει η Ελλάδα την σημαντική κατάκτηση της, την ισχυρή της θέση στον σκληρό πυρήνα της Ε.Ε.».

Μιλώντας γενικότερα για την κατάσταση στην Ευρώπη, ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι «θα θέλαμε μια προοδευτική Ευρώπη και όχι μια συντηρητική. Μια Ευρώπη της ανάπτυξης όπου θα κυριαρχεί η δημοκρατία, η αλληλεγγύη και η βιώσιμη πράσινη ανάπτυξη. Και γι’ αυτή παλεύουμε» και πρόσθεσε ότι “βρισκόμαστε σε ένα συντηρητικό πλαίσιο και μέσα σε αυτό πρέπει να προασπίσουμε το δημόσιο και εθνικό συμφέρον”.

Παράλληλα κατέστησε σαφές ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις που αντιμετωπίζουν τα κακώς κείμενα «μια παρασιτική αντίληψη της οικονομίας, προκειμένου να πετύχουμε αναπτυξιακή προοπτική χωρίς να στηριζόμαστε σε άλλους. Πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις του 2009 που έμειναν στη μέση» σημείωσε με νόημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνάντηση, κλείστηκε ανήμερα το Πάσχα, όταν υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία για ανταλλαγή ευχών. Πραγματοποιείται δε λίγες ημέρες αφότου ο Γ. Παπανδρέου εμφανίστηκε να στηρίζει την κυβέρνηση στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές και να στρέφει τα βέλη του κατά του Αντώνη Σαμαρά και του Βαγγέλη Βενιζέλου.