Ο Φρανσουά Φιγιόν υποψήφιος για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος

Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος (UMP) κατά τις εσωκομματικές εκλογές το 2016, για να διεκδικήσει το 2017 το προεδρικό αξίωμα ανακοίνωσε ο πρώην Πρωθυπουργός της Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν. Σε συνέντευξή του στο γαλλικό περιοδικό “Le Point”, o κ. Φιγιόν δήλωσε ατρόμητος επισημαίνοντας πως δεν φοβάται κανέναν από τους πολιτικούς του αντιπάλους, ούτε τον Αλέν Ζιπέ αλλά ούτε και τον Νικολά Σαρκοζί.

Το 2016, στις προκριματικές εκλογές του UMP, τα στελέχη του κόμματος θα αναδείξουν τον υποψήφιο της γαλλικής Δεξιάς ο οποίος θα διεκδικήσει την Προεδρία της Γαλλίας στην κάλπη που θα στηθεί το 2017. Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις που του γυρνούν την πλάτη, αφού και ο Νικολά Σαρκοζί αλλά και ο Αλέν Ζιπέ , έχουν πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από τον Φιγιόν, ο τέως Πρωθυπουργός της Γαλλίας έκανε λόγο για “χειραγώγηση των δημοσκοπήσεων”.

Ωστόσο, δημοσκόπηση του ινστιτούτου “Odοxa” που δόθηκε στην δημοσιότητα στις αρχές Απριλίου δείχνει ότι  μόνο το 6% των ψηφοφόρων της γαλλικής Δεξιάς τον εμπιστεύονται να αναλάβει το προεδρικό χρίσμα του κόμματος. Η μεγάλη μάχη για το προεδρικό χρίσμα του UMP θα διεξαχθεί μεταξύ του τέως Πρωθυπουργού της Γαλλίας, Αλέν Ζιπέ και του τέως Προέδρου της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, όπως επισημαίνουν τα γαλλικά ΜΜΕ, αν και ο Φιγιόν παραμένει ένας από τους πιο δημοφιλείς πολιτικούς της Γαλλίας.