Τσακαλώτος: Η κυβέρνηση περνάει τις παιδικές ασθένειες

Την βεβαιότητα ότι θα επέλθει συμφωνία στο Eurogroup της 24ης Απριλίου μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών εξέφρασε σε συνέντευξή του στον Guardian ο Αναπληρωτής Υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο κ. Τσακαλώτος διαβεβαίωσε τον συντάκτη της εφημερίδας ότι “η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται για το καλό σενάριο. Είμαι βέβαιος ότι θα φτάσουμε σε συμφωνία στις 24 Απριλίου» και αναφερόμενος για τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα υποστήριξε ότι δεν είναι πρώτη φορά που θα κλείσει συμφωνία την τελευταία στιγμή.

Χαρακτήρισε άδικη την κριτική που δέχεται η ελληνική κυβέρνηση, λέγοντας με νόημα ότι «περνάμε τις παιδικές ασθένειες, όπως θα περίμενε κανείς από μία νέα κυβέρνηση που δεν έχει πείρα, αλλά και η κριτική εις βάρος μας είναι άδικη για το βαθμό προετοιμασίας μας και τη δυνατότητά μας να δώσουμε λεπτομέρειες για ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων».

Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της Ευρώπης συστημικά και όχι μόνο από τακτική, ενώ περιέγραψε μία εφιαλτική εικόνα αναφερόμενος σε τυχόν διάλυση της ζώνης του ευρώ: «Αν διαρραγεί το μέτωπο του ευρώ, αυτό θα οδηγήσει στην άνοδο ακροδεξιών δυνάμεων και σε αναβίωση της δεκαετίας του 1930, κάτι που κανένας προοδευτικός άνθρωπος δεν θα ήθελε».