Bloomberg: Ελλάδα και δανειστές δεν βρίσκονται κοντά σε μια συμφωνία

Στην διαπίστωση ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα προλάβει να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες προκειμένου να απελευθερωθεί η βοήθεια στο Eurogroup της 24ης Απριλίου προέβη το πρακτορείο Bloomberg.

Σύμφωνα με αξιωματούχο που έχει γνώση των διαπραγματεύσεων και επικαλείται σε άρθρο του το πρακτορείο, οι δύο πλευρές δεν βρίσκονται κοντά σε μια συμφωνία. Η άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε οποιαδήποτε ιδιωτικοποίηση και οι προσπάθειές της να αναστρέψει τις μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά, στο συνταξιοδοτικό και τις περικοπές στον προϋπολογισμό δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τους πιστωτές, υποστηρίζει η ίδια πηγή.

Το Bloomberg υπενθυμίζει στο πλαίσιο αυτό τις δηλώσεις του επικεφαλής των οικονομολόγων του ΔΝΤ Ολιβιέ Μπλανσάρ ότι «μια κρίση που θα αναστάτωνε τις αγορές δεν μπορεί να αποκλειστεί».

Η Ελλάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει τα αποθεματικά από τις κρατικές εταιρείες, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκείμενου να «μείνει στον αφρό» τον Μάιο ακόμα και αν δεν υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της Λετονίας δήλωσε ο αξιωματούχος. Σημειώνει επίσης, ότι μια τέτοια μείωση των αποθεματικών θα είχε νόημα μόνο αν ο τελικός στόχος της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει σε έναν συμβιβασμό με τους πιστωτές της.