Κομισιόν: «Ελπίζουμε σε ουσιαστικό αποτέλεσμα έως τις 24 Απριλίου»

Ουσιαστικό αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών Αρχών έως τις 24 Απριλίου προσδοκά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του εκπροσώπου της, Μαργαρίτη Σχοινά, από τις Βρυξέλλες.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν επανέλαβε ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών βρίσκονται σε εξέλιξη, σημειώνοντας ότι οι συζητήσεις αφορούν στο σύνολο των θεμάτων που σχετίζονται με το ελληνικό πρόγραμμα και κινούνται στο πνεύμα της δήλωσης του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου.

Συνεχίζοντας, ο κ. Σχοινάς επεσήμανε ότι η Επιτροπή ελπίζει ότι έως την επόμενη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Απριλίου στη Ρίγα της Λετονίας, θα υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα αυτής της διαπραγμάτευσης.

Ωστόσο, αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο τόσο για τις δηλώσεις του διευθυντή επί ευρωπαϊκών θεμάτων του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν για την Ελλάδα όσο και για τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας, λέγοντας πως η Κομισιόν έχει κατ΄ επανάληψη τονίσει ότι δεν σχολιάζει κατά τη διάρκεια μιας συνολικής διαπραγμάτευσης. «Δεν μας αφορά ο θόρυβος που γίνεται, μας ενδιαφέρει η ουσία» ανέφερε χαρακτηριστικά.