Χάρης Δούκας: «Είμαστε σε αδιέξοδο στην καθαριότητα – Δεν επαρκούν οι εργαζόμενοι»

«Δεν μπορούμε να προσλάβουμε και δεν θέλουμε να μπει ο ιδιωτικός τομέας στην καθαριότητα. Είμαστε σε αδιέξοδο», ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίνων και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας περιγράφοντας το πρόβλημα με την καθαριότητα στην Αθήνα.

Μιλώντας στο One Channel, σημείωσε ότι ο αριθμός των εργαζομένων έχει προβλεφθεί για τους 700.000 πολίτες τη στιγμή που η Αθήνα έχει 7 εκατομμύρια τουρίστες.

«Πρόσληψη έχει να γίνει εδώ και 6-7 χρόνια. Ο μέσος όρος ηλικίας των εργαζομένων στην καθαριότητα είναι τα 55 χρόνια και προστέθηκαν 7,5 με 8 εκατομμύρια τουρίστες στους 600.000- 700.000 πολίτες. Αν δεν πάρουμε έστω κάποια 8μηνα δεν μπορούν οι άνθρωποι που είναι για 700.000 πολίτες να καθαρίζουν μια πόλη 7 εκατομμυρίων», υπογράμμισε.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της θητείας του, επισημαίνοντας ότι σε μόλις έξι με επτά μήνες, η δημοτική αρχή έχει προβεί σε σημαντικές ενέργειες, όπως η φύτευση δέντρων, η δημιουργία εφαρμογών και η σύσταση του γραφείου καταπολέμησης ενεργειακής φτώχειας.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στις προσπάθειες της δημοτικής αρχής στο Βοτανικό, όπου η περιοχή παραλήφθηκε σε κακή κατάσταση, με σημεία γεμάτα σκουπίδια, αντί να είναι έτοιμη για την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού.