Πρόταση δυσπιστίας: Δεύτερη διακοπή στη συνεδρίαση - Κώλυμα δήλωσε η Κωνσταντοπούλου, κόλλησε στην κίνηση ο Χαρίτσης

Κορυφώνεται σε κλίμα πόλωσης η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας, καθώς η κυβέρνηση κατηγορεί την αντιπολίτευση για χυδαία εκμετάλλευση της τραγωδίας των Τεμπών, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταγγέλλουν συγκάλυψη.

Η τριήμερης συζήτηση ολοκληρώνεται σήμερα με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών (κατ’ αντίστροφη σειρά της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων) και την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός αναμένεται, κατά πληροφορίες, να παρουσιάσει αναλυτικά τα γεγονότα που αφορούν το δυστύχημα στα Τέμπη, αλλά και τις ενέργειες της κυβέρνησης για να συνδράμει τη Δικαιοσύνη στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Όπως έγραψε το iefimerida, ο κ. Μητσοτάκης θα υπογραμμίσει ότι μόνο η Δικαιοσύνη μπορεί να φωτίσει όλες τις πτυχές του δυστυχήματος αποδίδοντας ευθύνες όπου υπάρχουν.

Σημειώνεται ότι λόγω εκτάκτου κωλύματος της Ζωής Κωνσταντοπούλου, άλλαξε η σειρά ομιλιών των αρχηγών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Κωνσταντοπούλου, που, βάσει της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων, θα έπρεπε να μιλήσει πρώτη, δήλωσε κώλυμα και ενημέρωσε πως επιθυμεί να μιλήσει στις 18:00.

Προκειμένου να μην δημιουργηθεί πρόβλημα με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς οι οποίοι ενδεχομένως να μην επιθυμούσαν να μιλήσουν πριν από την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, η βουλή διέκοψε για λίγα λεπτά.

Πρόταση δυσπιστίας: Ο Νατσιός άλλαξε θέση με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ξεκίνησε κύκλος συνεννόησης μεταξύ των υπολοίπων πολιτικών αρχηγών με στόχο να βρεθεί εκείνος που θα παραχωρήσει τη θέση του για να μην χάσει εντελώς τη σειρά της.

Τελικά, ο κ Νατσιός της «Νίκης» παραχώρησε τη θέση του καθώς, όπως τουλάχιστον είπε από το βήμα η αντιπρόεδρος της Βουλής, Ολγα Γεροβασίλη, προέκυψε επείγον ζήτημα για την κ. Κωνσταντοπούλου.

Πρώτος στο βήμα της Βουλής ανέβηκε ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ, Δημήτρης Νατσιός. Ακολούθησε ο πρόεδρος των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγκας. Ωστόσο, λίγο μετά τις 17:00 υπήρξε νέα διακοπή στη συνεδρίαση, καθώς ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης δεν είχε προσέλθει στην αίθουσα καθώς, όπως ενημέρωσε το προεδρείο… κόλλησε στην κίνηση.

Η πρόεδρος της Πλεύσης αναμένεται να μιλήσει κατά τις 18:00.

Η ονομαστική ηλεκτρονική ψηφοφορία αναμένεται να ξεκινήσει περί τις 20:00-21:00 το βράδυ.