ΕΣΗΕΑ: Πέθανε η δημοσιογράφος Όλγα Κολιάτσου, σε ηλικία 64 ετών

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοίνωσε με θλίψη την απώλεια της δημοσιογράφου Όλγας Κολιάτσου, η οποία έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή, σε ηλικία 64 ετών.

Η Όλγα Κολιάτσου γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα και μετά την αποφοίτησή της από την Γερμανική Σχολή Αθηνών, σπούδασε Γερμανική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ήταν γόνος δημοσιογραφικής οικογένειας καθώς ο αείμνηστος πατέρας της, Ιωάννης Κολιάτσος, μέλος, επίσης, της ΕΣΗΕΑ, διετέλεσε αρχισυντάκτης στο ΑΠΕ και στην Καθημερινή, όπως αναφέρει η ανακοίνωση. Το γεγονός αυτό την έκανε να αγαπήσει τη δημοσιογραφία και να αποφασίσει να ασχοληθεί επαγγελματικά με αυτήν.

ΕΣΗΕΑ: Η Όλγα Κολιάτσου ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της το 1982

Τη δημοσιογραφική της σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1982 στην εφημερίδα «Εμπρός», κάνοντας μεταφράσεις από γερμανικά έντυπα. Στη συνέχεια εργάστηκε στην εφημερίδα «Τα Νέα», στο «ΑΠΕ», στα περιοδικά «Ένα», «Μία», «Τέταρτο» και στην εφημερίδα «Καθημερινή», ενώ από το 1991 έως το 2011 και το κλείσιμο της εφημερίδας εργάστηκε στο μεταφραστικό τμήμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».

Η Όλγα Κολιάτσου υπήρξε δημοσιογράφος που διακρίθηκε για το ήθος, τον επαγγελματισμό και τα αισθήματα αλληλεγγύης έναντι των συναδέλφων της. Με την ιδιαίτερη ευαισθησία και την καλλιέργεια που την διέκριναν, συνέχισε τη δημοσιογραφική παράδοση της οικογένειάς της και τίμησε το δημοσιογραφικό επάγγελμα σε όλη της την πορεία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά με συγκίνηση την εκλεκτή συνάδελφο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Τα στοιχεία της κηδείας της Όλγας Κολιάτσου θα δημοσιοποιηθούν με νεώτερη ανακοίνωση, σημειώνει.